Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Kocasına ikinci ceza

        Canberk Uçucu’nun tehdit ve hakaretten aldığı 7.5 ay hapis cezası ertelendi.

        Gümüş Dizisi’nin oyuncularından Songül (Öden) Uçucu, boşanmak üzere olduğu tiyatro oyuncusu eşi Canberk Uçucu’nun, kendisine hakarette bulunduğunu ve tehdit ettiğini belirterek, savcılığa başvurdu. Savcılık hazırladığı iddianamede, Canberk Uçucu’nun hakaret ve tehdit suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını istedi. Hürriyet'in haberine göre, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Canberk Uçucu, hakaret ve tehdit etmediğini, asıl kendisinin darp ve hakarete maruz kaldığını söyledi. Songül Uçucu duruşmada Canber Uçucu’dan şikayetçi ve davacı olduğunu söyledi.

        'KAHPELER'DEN 3 AY HAPİS

        Mahkeme kararında Canberk Uçucu’nun Songül Uçucu’ya yönelik “kahpeler” sözüyle hakaret ettiği gerekçesiyle, içinde bulunduğu sosyal ve kültürel ortam, suçun işleniş şekli ve özelliklerini dikkate alarak 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı daha sonra 2.5 aya indirdi. Mahkeme ayrıca, Canberk Uçucu’ya “İçki içtiğimi ne diye söyledin babama, senin bağırsaklarını düğümlerim, seni öldürürüm” diyerek eşi Songül Uçucu’ya tehdit ettiği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

        5 YIL DENETİME TABİ

        Mahkeme bu cezayı da sanığın duruşmadaki hal ve davranışları ile geçmişteki halini dikkate alarak 5 ay hapis cezasına düşürdü. Canberk Uçucu’ya verilen toplam 7.5 aylık hapis cezasını erteleyen mahkeme, sanığın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ