Bizim Şarkımız'a büyük alkış!
Yeşim Salkım'ın başrolünü üstlendiği müzikal büyük beğeni topladı
BORA BAĞCIBAŞI
GAZETE HABERTURK- HT MAGAZİN
YAPIMCILIĞINI Zeynep Talu’nun üstlendiği, senaryosunu Kürşat Başar’ın kaleme aldığı ‘Bizim Şarkımız’ adlı müzikalin galası önceki akşam İstanbul Sanayi Odası Vakfı Sakıp Sabancı Salonu’nda yapıldı. Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği dev müzikalin başrollerinde Yeşim Salkım, Berkay Özideş, Erhan Yazıcıoğlu, Tülay Özer, Hale Caneroğlu, Buket Dereoğlu, Ziya Kürkürt, Orhan Aydın ve Ender Yiğit gibi ünlü isimler yer alıyor. Galaya ilgi büyüktü, oyunun sergilenmesinden sonra tüm oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. İzleyicilerden tam not alan müzikal, hikâyesi kadar 70’lerin en özel 20 şarkısı ve dönem kostümleriyle de büyük beğeni topladı.
Müzikali izleyici karşısına çıkarmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren yapımcı Zeynep Talu, “Titiz bir çalışmanın ardından izleyicinin karşısına çıktık. Uzun zamandır yapılmayan bir müzikal yaptık. Umarım seyirci de böyle bir müzikali özlemiştir ve özlemini giderir. Uzun süre, birçok şehirde oynamak istiyoruz” diye konuştu.
Talu, oyundaki aşk hikâyesinin annesi Çiğdem Talu’nun hayatından yansımalar taşıdığını söyledi ve ekledi: “Herkes soruyor ‘Çiğdem Talu’nun hayatı mı?’ diye. Tabii ki annemin hayatının büyük yansımaları var ama bire bir değil.” Çocuk müzikali yapmak için kolları sıvayacaklarını söyleyen Talu, “Böyle böyle ileride Egemen Bostancı olacağım” dedi. Oyun, genç ve çok yetenekli bir besteci olan Mehmet (Berkay Özideş) ile kendinden yaşça büyük dönemin ünlü şarkıcı ve söz yazarı Zeynep’in (Yeşim Salkım) aşklarını konu alıyor.