Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Murat Boz Habertürk'e konuştu

        Murat Boz, karşımıza çıktığı ilk günden bu yana genç kızların ismini çığlık çığlığa haykırdığı biri. Evet çok yakışıklı, evet çok çekici ve yine evet çok iyi bir sesi var. Şimdi söyleyeceğim ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama tüm bunların farkında değilmiş gibi hareket ediyor. Ya da farkında ama bunu sindirmiş. Kaprissiz, samimi... O Ses Türkiye ile beraber müzik bilgisini de konuşturdu, tam oldu. Son olarak Megan Fox’tan da pekiyi aldı. O artık takdirli bir popstar. Öyle ki stili, saçı ve en son olarak da gülüşü marka kampanyalarıyla taçlandırılıyor. Ünlü popçuyla Türkiye turnesi öncesi buluştuk.

        O Ses Türkiye’de yetenekli sesleri seçip yarıştırıyorsunuz. Salt yetenek kâfi mi?

        Değil. Ne yakışıklılık, ne tek başına ses sizi bir yere taşır. İlk çıktığım dönemlerde insanlar yaptığım müzikten çok dış görünüşümü konuşuyordu. Müzikal olarak kendimi var etmeseydim çok çabuk elenirdim. Sonuçta benden çok daha yakışıklılar var.

        Megan Fox öyle demiyor ama...

        Sağ olsun. Bir Hollywood starından güzel sözler işitmek çok hoş tabii. Bir değil, iki değil, üç kere hem de.

        ‘EVLİ DEĞİLİM’

        Türkiye’de de sizi beğenen pek çok kadın var. Ama siz 5 yıldır aynı zamanda menajeriniz olan Eliz Sakuçoğulu ile berabersiniz. Pop yıldızlarının tek eşli olması pek alışıldık bir durum değil... Belli bir doygunluğa ulaştıktan sonra mı duruldunuz?

        Kısa dönemli ya da tek gecelik ilişkiler de yaşadım. Fakat meseleyi böyle dillendirince sanki o dönem hayatıma giren insanları rencide ediyormuşum gibi hissediyorum.

        Bir şeyler kaçırıyorum hissine kapıldığınız olmuyor mu hiç?

        Asla. Hiçbir şeye ihtiyacım yok ki. Sevgiyse sevgi, aşksa aşk, ilişki çerçevesine giren ne varsa kız arkadaşım hepsini yaşatıyor. Şunu anladım; düzenli bir ilişki insanı manevi olarak çok daha fazla tatmin ediyor.

        Çok kontrollü ve ideal insan portresine uygun cevaplar veriyorsunuz.

        Dışarıdan bakıldığında pop sanatçılarının vurdumduymaz, günübirlik bir hayatı varmış gibi görünüyor olabilir. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum: Ben öyle hissetmiyorum. İşe başlarken de hedefim “Popüler olayım, herkes beni çok beğensin” değildi. İyi müzik yapmak istiyordum. Kariyerimle birlikte gelişen şan, şöhret cebime kâr kaldı. İstersem dünyanın en önemli pop yıldızı olayım, milyonlarca hayranım olsun. Dünya benim etrafımda dönmüyor. Dönmeyecek de. Bunun farkındayım.

        Almanya’da evlendiğinize dair haberler çıktı. Hatta siz “Boşanalım” diyormuşsunuz, kız arkadaşınız istemiyormuş...

        Yok öyle bir şey. Evli değilim. Hakkımda çıkan asılsız haberlere alıştım artık. Ama burada dikkat edilmesi gereken genç bir kız var. Onun annesi, babası var. Bir anne olarak gazeteyi açıp böyle haberlerle karşılaştığınızı düşünsenize...

        Ölüm tehditleri

        Hayranlarınızdan ölüm tehditleri alıyormuşsunuz.

        Maalesef. Birkaç tane aldım.

        “Benim olmazsan bu dünyada seni yaşatmam” gibi şeyler mi?

        Ayrıntı vermek istemem. Bu tür psikolojideki insanlar bunu biraz da ünlü olmak için yapabiliyor. Konuştukça iş daha da büyüyebilir. Hukuki süreç başladı zaten.

        Korktunuz mu?

        Kendim için değil ama hayatımdaki insanlar için korktum. Neticede bir insan kafaya takarsa her şeyi yapabilir.

        ‘Büyük hatalar yapmadım’

        Yarışmada sahneye sizden daha iyi biri çıksa destekler misiniz?

        Seve seve. Onun başarısıyla da gurur duyarım. Çünkü destek verdiğiniz insanların yükselmesi aynı zamanda sizin ne kadar başarılı olduğunuzu gösterir. Yarışmada elenen arkadaşlarımı yılbaşında sahneme çıkardım. Buna devam edeceğim. Ayrıca biri başarılı olacaksa buna bir tek Allah ya da bizzat kendisi engel olabilir.

        Hiç kendi kendinize çelme taktığınız oldu mu?

        Büyük hatalar yapmadım. Elime geçen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım.

        O fırsatlar kolay çıktı mı karşınıza?

        Hayır. Çok çalıştım. Gece, gündüz yetmezdi bana. Ve sürekli kovaladım. Beraber çalışmak istediğim sanatçıyı takip ederdim vokalisti ayrıldı mı diye. Şansınızı kendiniz yaratmak zorundasınız. Kimse size “Gel” demez. Parmak kaldırmanız gerekir. Aynı zamanda bu bir yarış. Olduğum yerde saymamak için her gün kendimi yeniden kanıtlamam gerekiyor.

        Şanslı biri misiniz? Tarkan’la 6 yıl çalıştınız. Shakira ile aynı sahnedeydiniz. Karşınıza hep doğru insanlar çıkmış gibi duruyor...

        Doğru yerde doğru insan denkleminin oluşması için çalışıp o doğru yerde gezinmeniz gerekir ki fark edilebilesiniz. Tesadüfen biriyle tanışırsınız, sonra bir bakmışsınız Madonna’nın yanındasınız. Önemli olan, o an sen Madonna’nın yanında olmaya hazır mısın?

        İlk yıllar zor mu geçti?

        Sesimi beğenmeyenler oldu. Beni bambaşka bir adam gibi konumlandırmaya çalışanlar vardı. Ne yaptım da böyle düşündüler diye kendimi sorguladığım çok oldu.

        Hatayı hep kendinizde mi ararsınız?

        Nerede arayacağız?

        Belki de karşı tarafın kompleksidir.

        Onu çözmeye çalışmak daha zor. Hem de daha büyük bir zaman kaybı.

        Kariyerinizdeki dönüm noktası neydi?

        Özel bir üniversitede burslu okuyordum. Babam diploma diye tutturmuştu. Bursumun kesilmemesi için her sınavdan en az 80 almam lâzım, devam zorunluluğu var. Cebimde beş kuruş para yok. O dönem Tarkan’la çalışıyordum. Turneye çıkacaktık. Bir ay okulu asmam lazım ki bu imkânsız. Bir karar vermem gerekiyordu. Risk aldım. Okulu bıraktım. O şans burada olmamı sağladı. Tabii bu iyi bir örnek diye söylemiyorum. Sonra başka bir üniversitede eğitimimi tamamladım zaten.

        ‘Romantik biri değilim’

        En beğenmediğiniz yeriniz neresi?

        İnce kemikliyimdir ama göbeğim çabuk çıkar. İki gün ekmek yemeyince geçiyor Allah’tan.

        En beğenmediğiniz yönünüz?

        Çok inatçıyım. Haksız olduğumu bilsem de inat ettiğim zamanlar oluyor. Obsesif bir yönüm var. Sonuç benim açımdan olumlu olacaksa bile “Hayır istemiyorum” deyip gidiyorum.

        Bir kız sizinle neden beraber olsun, neden olmasın?

        Romantik biri değilim. Seni seviyorum gibi sözleri fazla sarf etmem. Ama karşımdakini mutlu etmeyi bilirim. Yani en azından bunun için çabalarım.

        Âşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?

        Onu düşündüğümde bile heyecandan ellerim terlemeye başlar. Aklımdan çıkaramam. Ve o durumdan kurtulmak için muhakkak onunla görüşmem gerekir. Olumsuz bir durumda karşılaştığımda da aşırı üzülürüm.

        Dünyaca ünlü bir giyim markası tarafından Türkiye’nin en stil sahibi erkeği seçildiniz. Kıyafetlerinizi sevgilinizin seçtiğini duydum. Başkasının seçtiklerini giyerek stil sahibi olunabilir mi?

        Eliz’in her seçtiğini giymiyorum ki. Sadece alışveriş yapmayı sevmediğim için o bana bulup getiriyor. Son karar her zaman benim.

        Neden hemen her pop şarkıcısı için gay dedikodusu çıkıyor?

        O bence bir tez konusu. Araştırılması lazım.

        Sizin için söylendiğinde rahatsız oluyor musunuz?

        Asla. Ben şarkı söyleyen bir adamım. Diyelim ki gay’im ya da biseksüelim, bu neyi değiştirir? Hem bundan kime ne? Gayliği kötü bir yafta gibi görüp, prestij kaybı yaşatmak için söylüyorlar. Ama rahatsız olmuyorum. Çünkü gay olmanın bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Hayatım boyunca bir sürü gay arkadaşım oldu. Hepsini de çok seviyorum. ‘

        PINAR ERBAŞ- GAZETE HABERTURK- HT PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ