Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Elvin Levinler:"Balerinler, kemancılar yetiştireceğim"

        HT MAGAZİN / Arif HÜR

        ‘Milat’ dizisinin genç oyuncularından Elvin Levinler gelecekle ilgili planlarından bahsederken, bir sahil kasabasına yerleşip sanat okulu kurarak balerinler ve kemancılar yetiştirmek istediğini anlattı.

        ALEMİN Kralı dizisinde canlandırdığı Ayben karakteriyle oyunculuğa adım atan şu sıralarda TRT’de yayınlanan ‘Milat’ dizisinde ‘Duru’ karakterini canlandıran Elvin Levinler HT MAGAZİN’e samimi açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu yaşı kemale erdiğinde bir sahil kasabasına yerleşip bale ve sanat okulu kurmayı, burada balerin ve kemancılar yetiştirmek istediğini söylüyor

        Bilmeyenler için Elvin Levinler kimdir?

        Farklı dillere, kültürlere ve tarihlere ilgi duyan birisiyim. Uluslararası İlişkiler okurken gönüllü olsun temsilci olsun her fırsatta bitmek bilmez bir merakla yurtdışına çıktım. Ailemin bana sunduğu imkânlar sayesinde küçük yaşta bale, piyano, keman ve pek çok spor dalıyla uğraştım. Şanslı ve mutlu çocukluk geçirdim. 11 ay büyük abimle beraber hiç sıkılmadan ve korkmadan dünyaları fethedebilirdik.

        Üniversitede okurken reklamlarda boy göstermeye başlamışsınız...

        Benim için hem eğlenceli hem de harçlık oluyordu. Bu süreçte yurtdışında medya üzerine yüksek lisans planları yaparken, gelen bir dizi teklifiyle bütün planlar değişti. ‘Oyuncu değilim’ diyordum. Yapımcımsa ‘Sen yaparsın’ diyordu. Hayatın bize nasıl sürprizler hazırladığını bilemeyiz ama açılan kapıdan içeri girip bakmadan da ardında ne olduğunu bilemeyiz. İyi ki o kapıdan içeri girmişim. Oyunculuk hayalim değildi ama şimdi bütün hedeflerim ve hayallerim bu yoldan devam ediyor.

        Milat dizisine nasıl dahil oldunuz?

        Komedi dizisinde oynamak eğlenceliydi ama bir sonraki işimde farklı bir şeyler deneyimlemek istiyordum. İçime sinen bir proje ve karakter gelene kadar beklemeye de kararlıydım. Kafamda net bir senaryo yoktu ama konusu itibarıyla daha ciddi, karakter olarak da hem kendime yakın hissedeceğim hem de bu zamana kadar canlandırdığımdan farklı bir karakter olsun istiyordum. Oyunculuk eğitimi de almaya başladım bu süreçte hayalimdeki avukatlık rolü çıktı.

        Sizi Alemin Kralı ile tanıdık. Bu dizi sizin kariyerinize neler kattı?

        Bu dizi olmasaydı oyunculuk kariyerim olmayabilirdi. Yeni mezun olmuştum, kafam çok karışıktı. Bir yanım yurtdışında yüksek lisans yapıp orada çalışmanın planlarını yapıyor, diğer yanım burada kalıp bu sektörde neler yapabileceğimi görmek istiyordu. Okul bittikten sonra sektörde kalmak için bir sebebe ihtiyacım varken Alemin Kralı dizisinden teklifi geldi. Platoda eğlenceli ekiple rahat çalışma ortamı derken güzel tecrübeler edindim. Bu dizide rol almasaydım, oyunculuğu başka bir yapımda deneme fırsatım olurdu ama bana muhabirlik ve sunuculuk yapma imkânı veren başka proje olabilir miydi, pek sanmıyorum.

        ‘OYA BAŞAR’IN ÇOK EMEĞİ VAR’

        Alemin Kralı’nda usta oyuncularla oynadınız. Onlardan neler öğrendiniz?

        İnsan herkesten bir şey öğreniyor. O yüzden oyunculukta alaylı olmak çok önemli. Kimse ‘Bunu böyle yap, şimdi buraya bak’ demese bile, sette kamera karşısında onları izlemek bile kişisel eğitimin bir parçası. Alaylı olmanın güzel yanıysa gözlemlediklerini o anda uygulayıp, pratik yapma ve kendine en uygun olanını kamera karşısında deneme fırsatın oluyor. Özellikle Oya Başar’ın üzerimde çok emeği geçmiştir. Öyle ustalıkla bıyık altından yönlendirmeler yapardı ki yönetmen bile duymazdı ama onun sayesinde hem sahnelerim daha güzel olur hem de yeni bir şey daha öğrenmiş olurdum.

        "TELEVİZYONDA BOY GÖSTERMELİYİM"

        Geleceğe yönelik arzularınız neler?

        Dünyayı gezmek, görmek, keşfetmek ve paylaşmak. Bu zamana kadar edindiğim bütün deneyimlerimi ve öğrendiklerimi birleştirmek istiyorum. Bütün bunları yaparken televizyonda da boy göstermeliyim. Bunların hepsini bir araya getirince dünyayı gezdiğim, kendi dilimde anlattığım ve belki kaleme alacağım bir televizyon programı hazırlayıp sunmak istiyorum. Bir noktadan sonraysa hayatımı sakin bir sahil kasabasında bale veya sanat okulu kurup balerinler ve kemancılar yetiştirmek istiyorum.

        Yeni projeler var mı?

        Konsantrasyonumu şu an tek bir noktaya yöneltmek istiyorum. Üzerinde çalıştığım veya ilgilendiğim başka bir proje yok ama kendime iş yaratmak konusunda bir numara olduğum için aklıma hep projeler geliyor.

        Setten arta kalan zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz?

        Sabah koşusu yapar, bol bol film izler ve makaleler yazarım. Yeni bir şehri keşfe çıkabilirim.

        "SİNEMADA OYNAMAK İSTİYORUM"

        Kafanızda bir kariyer planlaması var mı?

        Belli bir kariyer planım yok ama hayallerim var. Bu zamana kadar biriktirdiğim yeteneklerimi de kullanarak Siyah Kuğu’daki gibi bir karakter yaratmak istiyorum. Natalie Portman bale geçmişine rağmen rolü için 1 sene boyunca bale dersi almış, ona göre beslenmiş ki hem bedenen hem de zihnen rolüne tamamen hazırlanmış. Özgün bir senaryoda, iyi bir yönetmenle çalıştığım bir sinema filminde oynamayı çok istiyorum.

        Paris maratonunda 42 km koşan Levinler, insanın istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığını söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ