Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Maydanoz Suyunun Cilde Faydaları Nedir? Maydanoz Suyu Cilde Sürülür Mü, Lekeleri Giderir Mi, Faydaları ve Zararları Nelerdir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Düzenli kullanan kişiler maydanoz suyu sayesinde ciltlerinin ne kadar güzelleştiğini fark edecektir. Maydanoz suyu cilde kür şeklinde uygulanabildiği gibi maske ve tonik olarak da uygulanabilir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi geri veren maydanoz her kullanım şeklinde cildi rahatlatır ve ferahlatır. Bu içeriğimizde sizler için maydanoz suyunun cilde faydalarını bir araya getirdik. Maydanoz suyu cilde sürülür mü, lekeleri giderir mi gibi çeşitli soruların da yanıtlarını bulabileceğiniz içeriğimizi sizler için derledik.

        Maydanoz Suyu Cilde Faydaları

        Maydanoz suyu cilde faydaları saymakla bitmez. Maydanoz suyu C vitamini açısından çok zengin olduğundan düzenli olarak cildine maydanoz suyu uygulayan kişiler; iz, kırışıklık, ince çizgilerden kurtulabilir. Maydanozun içinde bulunan vitamin ve mineraller cildi onarmaya yardımcı olur. Ayrıca cildin ihtiyaç duyduğu kolajeni maydanoz suyu cilde sağlarken aynı zamanda hücrelerin onarılması ve yenilenmesine de katkı sağlar.

        REKLAM

        Maydanoz suyunun cilde olan faydalarından yararlanabilmek için kür şeklinde içebilmeniz mümkün olduğu gibi maydanoz suyunu tonik ya da maske yaparak da cildinize uygulayabilirsiniz. Özellikle sabah saatlerinde maydanoz suyu cilde maske yapılarak 10-15 dakika bekletildikten sonra durulanır.

        Maydanoz suyunda bulunan A vitamini ve beta karoten sayesinde cildin elastik yapısı artar ve cilt gençleşir. Cildin yenilenmesine yardımcı olan maydanoz suyu ciltteki kızarıklık ve yaralara da iyi gelerek hızlıca iyileştirir.

        Gözlerdeki şişkinlik ve morluk için de maydanoz suyu etkilidir. Maydanoz suyunu yüzünüze sürerken göz çevrenize de sürüp o şekilde bekletebilirsiniz. Bununla beraber yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden oluşan gözlerdeki halka ve şişliklere de maydanoz suyu iyi gelir.

        Maydanoz Suyu Cilde Zararları

        Maydanoz suyu cilde faydaları saymakla bitmez. Ancak aşırı tüketildiğinde maydanoz suyu cilde zararları da ortaya çıkabilir. Maydanoz suyunu kür şeklinde içen kişilerde eğer böbrek sorunu varsa tüketim miktarına dikkat etmek oldukça önemlidir. Diğer yandan cildi hassas olan kişilerde fazla maydanoz suyu uygulama ya da tüketimi cilt döküntülerine ve kızarıklıklara yol açabilir. Maydanoz suyunu cilde uyguladıktan sonra güneşe hemen çıkılması tavsiye edilmez. Çünkü maydanoz suyu böyle durumlarda cildin güneşe karşı hassaslaşmasına neden olabilir.

        REKLAM

        Maydanoz Suyu Yüze Sürülür Mü?

        Maydanoz suyu cilt için çok faydalıdır. Maydanoz suyu yüze sürülür mü diye merak edenlere gönül rahatlığıyla yüzlerine uygulayabileceklerini söyleyebiliriz. Yüz için maydanoz suyundan tonik ya da maske yapılabilir.

        Maydanoz Suyu Cildi Güzelleştirir Mi?

        Maydanoz suyunun cilde mucizevi faydaları vardır. Özellikle maydanoz suyu cildi güzelleştirir. Çünkü maydanoz suyunun içinde cilt için faydalı olan çok sayıda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Düzenli kullanımda cildi parlak, canlı ve pürüzsüz hale getirir.

        Maydanoz Suyu Lekelere İyi Gelir Mi?

        Maydanoz suyu lekeler iyi gelir ve çok da tercih edilir. Çünkü maydanoz suyunda bol miktarda C vitamini bulunur.

        Maydanoz Toniği Nasıl Yapılır?

        Maydanoz toniği nasıl yapılır diye merak edenler bir bardak kaynamış suyun içine öncelikle doğranmış bir tutam maydanozu ilave etmelidir. Ardından karışık soğuduktan sonra süzerek önceden hazırladığınız bir şişeye koyarak günlük istediğin şekilde uygulayabilirsiniz. Ancak toniğinizin bozulmaması için miktarı doğru ayarlamak ve serin bir yerde muhafaza etmek oldukça önemlidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ