Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Mayıs Kaçıncı Ay? Mayıs Ayı Kaç Gün Çeker?

        Bu sıralama Şubat ayında farklılaşmaktadır. Şubat ayı 28 gün çeker; 4 ayda 1 de 29 gün çeker. Diğer merak edilen bir konu da Mayıs ayının kaç gün çektiğidir. Mayıs ayı ilkbaharın son ayıdır. Mayıs kaçıncı ay? Kaç gün çeker ve kaç gün var? Mayıs hangi ay? İşte, tüm detaylar.

        Mayıs Kaçıncı Ay?

        Zamanın en net ifade biçimini aylar oluşturur. Tam 12 adet ay vardır. Matematiksel terimlerin uygulamaya konulmasıyla oluşturulan aylar 4 mevsim altında toplanmıştır. Şubat soğuğuna maruz kaldığımızda kış mevsiminde olduğumuzu, Ağustos sıcağında kavrulurken yaz aylarında olduğumuzu biliriz. Mayıs ayı Nisan ayından sonra ve Haziran ayında önce gelir. İlkbahar mevsiminin son ayıdır. Mayıs ayı ay sıralamasında beşinci aydır.

        REKLAM

        Mayıs Ayı Kaç Gün Çeker?

        1 yılda 365 gün 6 saat vardır. 6 saat küsuratı aylara gün olarak dağıtılmıştır. Bu sebeple kimi günler 31 günken kimi günler 30 gündür. Peki, Mayıs ayı kaç gün çekmektedir? Mayıs ayı yılın beşinci ayı olarak bilinmekle birlikte 31 gün çekmektedir.

        Mayıs Ayında Kaç Gün Var?

        Miladi Takvim’ in beşinci ayı olan Mayıs ayının kaç gün olduğu merak konusudur. Aylar belirli bir sıralamaya tabiidir. 30 gün çeken bir ayın ardından 31 gün çeken ay gelir. Bu döngüyü bozan Şubat ayıdır. Şubat ayı 28 gün çeker. Mayıs ayı ise bu döngü içerisinde bulunmaktadır. Mayıs ayı ilkbahar ayının üçüncü ayı olup 31 günden oluşmaktadır. Yılın 4 ayı 30 günden oluşurken geri kalan 7 ayı 31 gün çekmektedir. Mayıs ayı da bu 31 gün çeken aylardan biridir.

        Mayıs Hangi Ay?

        Günümüzde kullandığımız Miladi Takvim en az hata payına sahip olan takvimdir. Geçmişten günümüze kadar pek çok farklı takvim kullanılmıştır. İnsanoğlunun kendini geliştirmesiyle birlikte yıllar ve aylar üzerindeki hata payı minimuma inmiştir. Bir yıl 12 aydan oluşur ancak her ay eşit gün sayısına sahip değildir. Dünya’nın Güneş etrafındaki bir turu aylar üzerinde etkiye sahiptir. Peki, Mayıs hangi aydır? Mayıs ayı takvimin beşinci ayıdır. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs diye devam eder.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ