Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Mbappe ve Haaland tarih yazdı: Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları - Futbol Haberleri
        1

        Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Chelsea'yi konuk etti.

        2

        Mücadelede gol perdesi 13. dakikada açıldı. Hızlı gelişen atakta Bruno Petkovic topu Mislav Orisc'e aktardı. Orsic yarı sahayı kat ettikten sonra topu Kepa'nın yanından ağlarla buluşturdu.

        3

        Chelsea kalan dakikalarda skoru değiştiremeyince Devler Ligi'ne mağlubiyetle başladı. Dinamo Zagreb ise 3 puanı cebine koydu.

        7

        Kalan dakikalarda gol olmayınca iki takım da 1 puana razı oldu. Salzburg gelecek fikstürde Chelsea'ye konuk olacak. Milan ise Dinamo Zagreb'i konuk edecek.

        8

        SHAKHTAR, LEIPZIG'I DAĞITTI

        F Grubu'nda ise RB Leipzig ile Shakhtar Donetsk karşı karşıya geldi. Aylar sonra ilk resmi maçına çıkan Ukrayna ekibi 16'da Maryan Shved'in golüyle 1-0 öne geçti.

        9

        RB Leipzig'te Mohamed Simakan 57'de skora dengeyi getirirken Shakhtar'ın yanıtı gecikmedi: 58'de bir kez daha Shved sahne aldı.

        10

        Ukrayna ekibi 76'da Mudryk, 85'te ise Lassina Traore ile iki gol daha buldu ve maçı da 4-1 kazanarak haftayı lider tamamladı.

        11

        RB Leipzig gelecek hafta Real Madrid'e konuk olacak. Shakhtar ise Celtic ile karşılaşacak.

        12

        REAL İKİNCİ YARIDA AÇILDI

        Grubun diğer mücadelesinde Celtic, Real Madrid'i ağırladı. İspanyollarda Benzema 30'da sakatlandı ve oyuna devam edemedi; yerini Hazard'a bıraktı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında gol olmadı.

        13

        Perdeyi 56'da Vinicius Junior açtı: Valverde'nin sağdan getirdiği topta ağları bulan Brezilyalı Real Madrid'i öne geçirdi. 60'ta Luka Modric farkı 2'ye çıkarırken son sözü 77'de Eden Hazard söyledi: 3-0.

        14

        Celtic gelecek fikstürde Shakhtar'a konuk olacak. Real Madrid ise RB Leipzig'i ağırlayacak.

        15

        DORTMUND 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

        Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ı konuk etti. Mücadelede gol perdesi 35. dakikada açıldı ve Marco Reus, Alman ekibini 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 42'ye geldiğinde Raphael Guerreiro farkı 2'ye çıkardı.

        16

        83. dakikada Jude Bellingham maçın sonucunu söyledi: 3-0. Kopenhag Falk ile bir gol bulsa da gol geçerli sayılmadı.

        17

        Alman ekibi Devler Ligi'ndeki ikinci maçında Manchester City'ye konuk olacak. Play-off'ta Trabzonspor'u eleyen Kopenhag ise Sevilla'yı ağırlayacak.

        18

        MANCHESTER CITY, SEVILLA'YI 4'LEDİ

        Grubun diğer mücadelesinde Sevilla, Manchester City'yi konuk etti. Gol perdesini 20'de Erling Haaland açtı ve ilk 45 dakika Manchester City'nin 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

        22

        Mücadeleye hızlı başlayan PSG, yıldızı Kylian Mbappe'nin 5. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Fransız yıldız, 22. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak durumu 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

        23

        İkinci yarıda gol için rakip kaleye ataklarını sıklaştıran Juventus, 53. dakikada Weston McKennie'nin golüyle farkı bire indirdi ancak bu yeterli olmadı.

        24

        Karşılaşmada başka gol çıkmadı ve PSG mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından PSG, H Grubu'nda puanını 3 yaptı. Juventus, ilk hafta puan alamadı.

        25

        Grubun bir sonraki haftasında PSG, Maccai Haifa deplasmanına gidecek. Juventus, sahasında Benfica'yı ağırlayacak.

        26

        BENFICA 2 ATTI 3 ALDI

        Grubun diğer maçında Benfica, sahasında Maccai Haifa ile karşı karşıya geldi. Estadio da Luz'da oynanan karşılaşmayı Benfica 2-0'lık skorla kazandı.

        27

        Portekiz temsilcisine galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Rafa Silva ve 54. dakikada Alejandro Grimaldo kaydetti.