Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya BÜYÜKANIT'TAN ÇÖLAŞAN'A JEST

        Hürriyet Gazetesindeki işine son verilen gazeteci yazar Emin Çölaşan, 30 Ağustos’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılacak olan resepsiyona davet edildi. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları da, Başbakan Erdoğan’ın ülkeyi terk etmesini istediği Bekir Coşkun’u, devir teslim törenlerine çağırdı.

        Hürriyet Gazetesi'ndeki işine son verilen gazeteci yazar Emin Çölaşan, 30 Ağustos günü Ankara’daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılacak olan 30 Ağustos resepsiyonuna davet edildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan davetiye dün Çölaşan’a ulaştırıldı.

        Yaklaşık 10 gün önce Hürriyet Gazetesi'ndeki işine son verilen Çölaşan, halen hiçbir yerde çalışmamasına rağmen Genelkurmay Başkanlığı tarafından 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilen sınırlı gazeteciler arasında yer aldı. Genelkurmay Başkanlığının bu tavrı Çölaşan’a yönelik bir jest olarak değerlendirildi. Çölaşan’a da davetiye gönderilmesi isteğinin bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’tan geldiği öğrenildi.

        ÖZKÖK DAVET ETMİYORDU

        Çölaşan, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök döneminde Genelkurmay’daki etkinliklere ve 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmiyordu. Çölaşan bu nedenle Hilmi Özkök’ü eleştiren bir yazı da yazmış ve şöyle demişti: ‘’ Günün birinde Emin Çölaşan’ın İslamcı basınla, tesettürlü Başbakan ve bakan eşleri ile aynı kefeye konulacağını, Genelkurmay’da gazeteciler için düzenlenen toplantılara, brifinglere, çağrılmayacağını, hem de bunun Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını aklımın ucundan geçirmezdim. 30 Ağustos resepsiyonuna da çağrılı değildim. Öteki çağrılı olmayanlar, İslamcı basın ve tesettürlü eşler idi. Niçin çağrılmamıştım?.. Çünkü çeşitli zamanlarda Hilmi Özkök’ü eleştiren yazılar yazmıştım! Şimdi çok net görüyorum ki, davet sahibi Genelkurmay Başkanı bu gibi konularda eleştiriye tümüyle kapalıdır. Dahası, olmaması gereken bir biçimde duygusal davranmaktadır. Dün Dr. Reşit Galip’in, hem de Atatürk gibi bir dev adama söylediği sözü anımsadım: ‘Burası sizin değil, milletin sofrasıdır.’ Hilmi Özkök’ü görme olanağım olsaydı kendisine şöyle derdim: ‘Paşa, orası sizin değil, milletin 30 Ağustos resepsiyonudur.’

        COŞKUN DA DAVETLİ

        Öte yandan dün ve önceki gün yağılan Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları devir teslim törenlerine de son günlerin tartışmalı ismi Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun da davet edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi terk etmesini istediği Coşkun, İki kuvvet komutanının görevlerini yeni komutanlara teslim etmeleri dolayısıyla yapılan törenlere çağrıldı. Ancak Cunda adasında bulunan Coşkun bu törenlere katılamadı. Bu törenler için, Coşkun dışında sadece, Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila, Kanaltürk’ten Tuncay Özkan ve Radikal Gazetesi'nden Mehmet Ali Kışlalı’ya davetiye gönderildi.

        GAZETEPORT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ