Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Yerli dizi, yersiz uzun'

        Diziler televizyonların en çok izlenen programları olma özelliklerini koruyor. Ancak çok kazanan, çok seyredilen dizi setlerinde isyan bayrağı yükselmeye başladı.

        gazeteciler.com'un haberine göre, dün Galatasaray Liseri önünde Senaryo Yazarları Derneği üyeleri dizi sürelerinin uzun olduğunundan yakınmış ve Avrupa Sınırötesi Yayın Sözleşmesindeki hükümler gereği dizi filmlerin sürelerinin 48 dakika dizi + 12 dakika reklam toplam 60 dakika ile sınırlandırılmasını talep etmişlerdi.

        Dün bu talep NTV ekranlarında bir kez daha ses buldu.

        'Yerli dizi yersiz uzun' diyen SENDER Başkanı Nilgün Öneş, NTV'de Canlı Ana Haber'e katıldı ve senaristlerin isyanını anlattı:

        "Televizyon kanallarındaki rant kavgası dizi sürelerini dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş noktaya getirdi. Bu dizileri üretmek için her hafta 90 dakikadan 120 dakikaya kadar uzayan bölümleri ağır koşullarda yazmak ve çekmek zorunda bırakılıyoruz. Televizyon sektörü tamamen kölelik düzenine dönüşmüş durumda. Biz bu düzeni artık sürdürmek istemiyoruz.Televizyon dizilerinin süresi 12 dakikası reklam olmak üzere en fazla 60 dakikadır. Ve kamu yararını gözeten şekilde yayın yapılması esas alınmaktadır."

        Cumhurbaşkanı ve Başbakan da dahil pek çok makama dilekçe ile başvuran ve Avrupa Sınırötesi Yayın Sözleşmesi'nin uygulanmasını talep eden senaristler kalitenin düşmekte olduğunu ileri sürdüler. Öneş, 90 dakika yazmayı reddettiği için bu sezon işsiz olduğunu da açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ