Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Heberler' rahatlamak isteyenler için

        Memet Ali Alabora, Serhat Mustafa Kılıç, Mahir İpek ve Levent Kazak, Türkmax'te yayınlanan 'Heberler' programında gündemi ironik bir bakış açısıyla ele alıyor. Alabora "Böyle bir platforma ne kadar da ihtiyacımız varmış! İçimizden geçenleri söyleyip rahatlıyoruz" diyor.

        Anchorman Memet Ali Alabora, spor spikeri Serhat Mustafa Kılıç, hava durumu sunucusu Mahir İpek ve yönetmen Levent Kazak... Bu dörtlü, Türkmax'te yayınlanan sıradışı haber programı 'Heberler'de; sivri dilleriyle ve doğaçlama yorumlarıyla izleyenleri ekrana kilitliyor.

        ASLI 'HABER' DEĞİL HEBER

        'Heberler' aynen bir haber bürosu formatında çalışıyor. Program spor haberlerinden hava durumuna kadar gündemle ilgili her başlığa yer veriyor; haberler ironik bir bakış açısıyla ekrana geliyor. 'Güldürürken düşündüren' programın yaratıcıları Marie Claire dergisinde bir araya geldi ve 'Heberler'i anlattı.

        Konseptten bahsedebilir misiniz?

        Memet Ali Alabora: 'Heberler' tıpkı bir haber bülteni gibi ama haber değil, heber dememiz lazım. Çünkü öz Türkçe'de doğrusu heberdir. Heber kelimesi yıllarca kullanıla kullanıla haber haline gelmiş. Biz de bunu Türkiye'ye anlatabilmek için, programın adının 'Heberler' olmasına karar verdik. Kimileri espri yaptığımızı filan zannediyor. Biz programda Türkiye'nin gündemindeki heberleri derleyip, onları heber bültenlerimizle seyirciyle buluşturmayı amaçlıyoruz.

        'Heberler'i yapma fikri nasıl ortaya çıktı peki?

        Levent Kazak: Bu çok özel bir fikir değil; biz heberler yapıyoruz. Heberler bütün kanallarda var. Çocukluğumuzdan beri de seyrediyoruz.

        Mahir İpek: Ölümsüzlüğün sırrını bulmadık yani!

        M.A.A.: "Yeni bir gazete çıkarmak için bu fikri nereden buldunuz?" diye sorduğunuzda kimse "İlk ben" demez.

        Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

        M.A.A.: Sosyal medya bizim için ciddi bir geri dönüş kaynağı... Kanalımızın reytingleri, diğer reytinglere oranla biraz daha farklı olduğu için sosyal medyayı sıkı takip ediyoruz. Ama tanıştığım ve gözlemlediğim çoğu insan 'Heberler'i seviyor ve takip ediyor. Az bir kesim 'Heberler'den haz etmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ