Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Metal dedektörüyle servet değerinde altın buldu!

        Avustralya'nın Victoria eyaletinin Ballarat kentinin yakınlarındaki mera alanı tarayan bir kişi iki kilo ağırlığında ham altına ulaştı.

        İsmini açıklamak istemeyen emekli, yaklaşık 1 metre derinlikten iki kilogram altınçıkardı. İşlenmemiş altının en az 90 bin dolar (130 bin Avustralya doları) değerinde olduğu belirtildi.

        Bulduğu madeni kuyumcuya götürerek değerini öğrenen altın avcısının teklifleri değerlendirdiği bildirildi.

        Ballarat kentinde kuyumculuk yapan Mark Day, 25 yıldır bu sektörde olduğunu ancak bu büyüklükte bir altınla ilk defa karşılaştığını söyledi.

        "BANA ALTINI GÖSTERDİĞİNDE TİTRİYORDU"

        Mark Day, altını getiren kişinin çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Dükkanda bana altını gösterdiğinde titriyordu. Altınla ne yapacağını bilmiyordu, üç gündür uyuyamamıştı" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Day, altın ile ilgilenen bir müşterininyaklaşık 130 bin Avustralya dolar (90 bin ABD doları) teklifte bulunduğunu ancak altının daha fazla değerli olabileceğini belirtti.

        Kuyumcu, servet bulan emeklinin bölgeyi aramaya devam edeceğini ekledi.

        AVUSTRALYA'DA BULUNAN EN BÜYÜK ALTIN KEŞİFLERİ

        5Şubat1869 - The Welcome Stranger

        Avustralya'nın şimdiye kadar bulunan en büyükham altını...John Deason ve Richard Oates tarafından Victoria eyaletine bağlı Moliagul kasabasında keşfedilenaltın61 santim uzunluğunda ve 72 kilogram ağırlığında. Altın o zamanlar 9.381 sterline satıldı.

        9 Haziran 1858 - The Welcome

        Welcome, Ballarat kentinde 22 madenci tarafından keşfedildi. 53 santim uzunluğundaki ve 68 kilogram ağırlığındaki altın 10.500 sterline alıcı buldu.

        26 Eylül 1980 - The Hand of Faith

        Metal dedektörüyle bulunan en büyük altın...Kevin Hillier isimli bir adam Victoria eyaletinde buldu.Las Vegas'ta bir kumarhaneye satılan altın halen sergileniyor. Altın, 27 ağırlığında ve 45 santim uzunluğunda.

        REKLAM

        1995- Normandy Nugget

        Batı Avustralya'daki Kalgoorlie yakınlarındaki bir dere yatağında keşfedildi. 25 kilogram ağırlığındaki altın 27 santim uzunluğunda. Altın Perth Mint Müzesi'nde sergileniyor.

        18Aralık1906 - The Poseidon

        Victoria'daki altın maden kasabası Tarnagulla'da keşfedildi. Yaklaşık 30 kilogram ağırlığındaydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ