Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Meteoroloji uyarmıştı! Kocaeli ve Sakarya'da sel baskını
        6

        ŞİLE'DE MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

        İstanbul'un Şile ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle iki kişi mahsur kaldı. Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla 2 kişi kurtarıldı. Onlar kameralara yansıdı.

        7

        KOCAELİ'DE EVLERİ SU BASTI

        Kocaeli'de etkili olan sağanak, Kandıra ilçesinde su baskınlarına yol açtı.

        8

        Kent genelinde sabah başlayan kuvvetli yağış aralıklarla devam ediyor. İzmit ilçesinde yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalar yaşanırken, ulaşımda aksamalar oldu.

        9

        Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs ve tramvay durakları ile bina saçakları altına sığındı.

        10

        Kandıra'da da tarım arazileri taşkınlar nedeniyle zarar gördü, yollarda su birikintileri oluştu. Kerpe Mahallesi'nde Paşaağzı Deresi'nin taşması sonucu bahçesini su basan bir sitenin otoparkındaki araçlar zarar gördü. Cebeci Mahallesi'nde ise giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

        11

        KAMP YAPAN TATİLCİLER ZOR ANLAR YAŞADI

        Sağanak nedeniyle Doğancılı Mahallesi'nde kamp yapan tatilciler zor anlar yaşadı. Sarısu Deresi'nin taşması sonucu kamp alanındaki çadırları su basarken, vatandaşlar karavanlarda mahsur kaldı.

        12

        Kamp yapan Atilla Kaan Narlıoğlu, AA muhabirine, sabah şiddetli yağmurun ardından derenin taştığını söyledi. Çadırının su altında kaldığını anlatan Narlıoğlu, tatilcilerin karavan ve araçlarında bir süre mahsur kaldığını dile getirdi.

        13

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ve İSU'ya bağlı ekipler, su baskını olan yerlere iş makineleriyle müdahale ediyor.

        14

        Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte sabah başlayan kuvvetli yağışın yer yer 100 kilogramı aştığını kaydetti. Kandıra-Kaynarca kara yolunun geçici süreyle araç trafiğine kapatıldığını belirten Yavuz, "Bugün 18.00'e kadar sürecek yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olalım." uyarısında bulundu.

        15

        SAKARYA'DA DERELER TAŞTI

        Sakarya'da etkili olan sağanağın ardından Çaybaşı Deresi taşarken, yollar ve ekili alanlar su altında kaldı.

        16

        Sakarya'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak, taşkınlara neden oldu. Kuvvetli yağmurla derelerin taşmasıyla, bazı mahalleler suyla kaplandı.

        17

        Çaybaşı Deresi'nin taşmasıyla Erenler ve Çaybaşıyeniköy mahallelerinde yollar ve ekili alanlar suyla doldu. Taşkınlar nedeniyle bazı evlerin zemin katları ile ahırlar su altında kaldı. Taşan dereler ekili alanlara da zarar verirken, DSİ ekipleri bölgede çalışma başlattı.

        18

        Ekiplerin çalışmaları, dere yataklarında iş makineleriyle sürerken, yetkililer de taşkınların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

        19

        ERZURUM'DA YOLLAR KAPANDI

        Erzurum'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla bazı yollar suyla kaplandı.

        20

        Kentte öğle saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış ulaşımda özellikle alt geçitlerde aksamalara neden oldu.

        21

        Polis sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi. Halk, ıslanmamak için yol kenarındaki ağaçların ve iş yeri tentelerinin altına girdi. İş yeri sahipleri ellerinde fırçalarla suyun dükkanlarına girmesini engellemeye çalıştı

        22

        İZNİK'TE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

        Bursa'nın İznik ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı, caddeleri su bastı.

        23

        İznik'te sabah saatlerinden itibaren devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Boyalıca Mahallesi'nde kuvvetli yağış nedeniyle Ala Deresi taştı, sel suları Sahil Caddesi'ne döküldü.

        24

        Taşkın nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşarken, bazı evlerde hasar meydana geldi, bahçeleri su bastı.

        25

        Belediye ekipleri, sokaklarda sel nedeniyle tıkanan kanalları kepçe yardımıyla açmaya çalıştı. Jandarma ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı.

        26

        KÜTAHYA'DA KAYALAR YOLU KAPATTI

        Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yamaçtan koparak kara yoluna düşen kaya parçaları nedeniyle ulaşım aksadı.

        27

        Tavşanlı-Çavdarhisar kara yolunun 20. kilometresinde, sağanak nedeniyle çok sayıda kaya parçası yamaçtan koparak yola düştü. Dev kayalar nedeniyle kara yolu bir süre ulaşıma kapandı

        28

        Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kayaların bir kısmının iş makineleriyle yoldan kaldırılmasının ardından, ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanmaya başlandı. Bölgede kayaların tamamının kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

        29
        30
         Sağanak yağmur uyarısı! Çok kuvvetli olacak
        Sağanak yağmur uyarısı! Çok kuvvetli olacak Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ