Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mevlid Kandili 2020 ne zaman?

        Milyonlarca mümin bu sene "Mevlid kandili ne zaman?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Mevlid, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum gününde yapılan törenlere ve bu kutlamalarda okunan eserlere verilen isimdir. Mevlid kelimesinin sözlük anlamı doğum yeri ve zamanı demektir.

        MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

        Mevlid Kandili bu sene 28 Ekim 2020 Çarşamba günü idrak edilecek.

        MEVLİD KANDİLİ NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

        Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir. İslam Nebisi Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiulevvel ayının Onikinci gecesi olan Mevlid kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

        Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.

        Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ