Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Minik Yusuf için 58 bin Euro toplandı

        Fosfor metaboli̇zması bozukluğu i̇le dünyaya gelen 7 aylık Yusuf Bozkurt i̇çi̇n yurtdışından i̇laç geti̇ri̇lmesi̇ gereki̇yordu. SGK'nın karşılamadığı i̇laç i̇çi̇n kampanya başlatıldı. 12 günde 58 bi̇n Euro toplandı. Mi̇ni̇k Yusuf'un i̇lacının 3 haftaya kadar gelmesi̇ bekleni̇yor.

        Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre Sakarya'da 7 ay önce dünyaya gelen Yusuf Bozkurt doğduğundan beri yoğun bakımda. Kemiklerinin gelişmediği fark edilen bebeğe fosfor metabolizması bozukluğu teşhisi konuldu. Yusuf'un tedavisi için yurtdışından bir ilacın getirilmesi gerekiyordu. Ancak SGK'nın karşılamadığı ilacın parasını aile de bulamadı.

        Anne Naciye Bozkurt, "Doktorlar 14 gün yaşar dediler ama bebeğim yaşamayı sevdi. Kemikleşmesi biraz başladı ama bir ilaç almamız gerekiyor ve devlet bu ilacı karşılamıyor. Biz de bunu karşılayamıyoruz. Bunu karşılarsak solunum cihazından çıkar ve sapasağlam yaşar. Bu ilaç bir seferlik mi bilemiyoruz. Doktorlar 'ilacın 1 kez kullanılması ve sonuçlarının kontrol edilmesi gerekiyor' dedi" ifadelerini kullandı.

        Yusuf için harekete geçen yetkililer alınan izinle yardım kampanyası düzenledi. Kampanyada ilaç için gereken 58 bin Euro 12 günde toplandı. 10 yıl önce bir çocuklarını da yoğun bakımda kaybeden aile Yusuf'un kurtulması için dua ediyor. Babası da kanser tedavisi gören minik Yusuf sağlığına kavuşmak i̇çi̇n i̇lacın gelmesi̇ni̇ bekli̇yor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ