Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada mayıs ihracatını yüzde 48'in üzerinde artırdıklarını belirterek, bu artışın sektör temsilcilerini mutlu ettiğini söyledi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı da olan Güleç, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki mobilya üretim tesisinde AA muhabirine, mobilya sektörünün katma değer oluşturarak ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını aktardı.

"Türk mobilyası" algısının dünyada çok iyi noktalara taşındığına işaret eden Güleç, ihracat rakamlarının da bunu desteklediğini dile getirdi.

Güleç, 2021'in ilk 5 aylık sürecinde mobilya kağıt ve orman ürünleri ihracatının yüzde 28'lik artışla 2,6 milyar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "Mobilyada mayıs ihracatımızı yüzde 48'in üzerinde artırdık. 5 aylık ihracat rakamlarına baktığımızda mobilyada 1,6 milyar doları şimdiden aştık. İnanıyorum ki aşılama çalışmalarının ardından bizim için gelecek çok daha parlak ve ümit verici olacak. Türkiye'nin genel ihracatı ve mobilya dış satımı anlamında parlak günler göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ