Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Münir Özkul ölümünün 3'üncü yılında anıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Münir Özkul, ölümünün 3'üncü yıl dönümünde mezarının bulunduğu Bakırköy Mezarlığı'nda anıldı. Anma törenine Özkul'un kızları Hayriye Özkul Işık, Güner Özkul, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Sanatçılar Derneği Başkanı A.İlhan Gülek'in yanı sıra sevenleri katıldı. Anmaya katılanlar Münir Özkul'un mezarlığına karanfil ve çiçekler bırakarak dualar etti.

        Duygularını aktaran Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, "Babamı kaybedeli 3 yıl oldu. Uzun süren hastalığı sürecinde beklediğimiz bir şeydi. Beklediğimiz ama hâlâ alışamadığımız bir şey oldu. Bizim için hâlâ yaşıyor. Onu burada anmak çok güzel. Burada huzur buluyoruz. Her zaman gelemiyoruz ama sevildiğini bilmek, sevenleri tarafından yalnız bırakılmadığını bilmek bizi çok rahatlatıyor. Ailemizdeki tek Fenerbahçeli babamdı. En sevdiğimiz Fenerbahçeli" dedi.

        On beş günde bir Münir Özkul'un mezarına gelip temizlik yaptığını belirten Vecdi Tekel, "İyi bir Fenerbahçeliydi. Beraber Fenerbahçe maçı da izledik. Buraya 15 günde bir geliyorum. Burada mıntıka temizliği yapıyorum. Yazılarımı koyuyorum. Duamı ediyorum. Mekânı cennet olsun. Böyle sanatçıları unutmamız lazım" dedi.

        5 Ocak 2018'de 93 yaşındayken vefat eden Münir Özkul, demans ve kronik obstrüktif akciğer hastalığıyla mücadele ediyordu.

        Münir Özkul, 1939'da Bakırköy Halk Evi'nde başladığı tiyatro kariyerinde Ses Tiyatrosu, Küçük Sahne, İstanbul Şehir Tiyatroları, Ankara devlet Tiyatrosu, Bulvar Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Orta Oyuncular'da sahnelenen onlarca oyunda binlerce kez sahneye çıktı. Sinema kariyeri boyunca ise 208 filmde rol alan Münir Özkul, 'Mahmut Hoca', 'Yaşar Usta', 'Derviş', 'Rıza', 'Kazım' ve 'Emin' gibi birçok karakteri fenomen haline getirdi.

        REKLAM

        5 kuşağın da sevgisini ve saygısını kazanan Münir Özkul, kazandığı birçok ödülün yanı sıra 1998'de 'Devlet Sanatçısı' payesine, 2015'te ise Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

         Hayatının gizli yüzü
        Hayatının gizli yüzü Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ