Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Naomi Watts: 'Menopoz' kelimesi beni korkutuyordu - Magazin haberleri
        1

        Hollywood'un kadın ünlüleri, "#MeToo" hareketinin ardından bu kez "menopoz" konusunu gündemin ilk sıralarına taşıyor. 53 yaşındaki iki çocuk annesi olan oyuncu Naomi Watts da bir kadının hayatının önemli dönemeçlerinden biri olan menopoz dönemini çağrıştıran paylaşımlarda bulunuyordu.

        2

        Watts, konuyla alakalı gönderilerine bir yenisini daha ekledi. Naomi Watts, menopoz dönemine giren kaç kadının toplumsal baskı nedeniyle artık çocuk sahibi olamayacakları bir yaşa geldikleri için utanç duyduğunu hatırlattı.

        3

        "MENOPOZ' KELİMESİ BENİ KORKUTURDU"

        Oyuncu, paylaşımında, "Yaşlanmanın bir ayrıcalık, bu dönemin de hayatın doğal bir parçası olduğunu" savundu.

        Mesajını makyajsız bir fotoğrafı eşliğinde paylaşan Naomi Watts, sözlerine, "Menopoz' kelimesi sizi korkutuyor mu? Beni korkuturdu ama neden! Bu, sadece hayatın doğal bir aşaması. Nüfusun yarısını doğrudan, diğer yarısını da dolaylı olarak etkileyecek bir aşama..." şeklinde devam etti.

        4

        "BİR KAMYONLA KAFA KAFAYA ÇARPIŞMAK GİBİ"

        30'lu yaşlarındayken nihayet bir aile kurma fikrine hazır hale geldiğinde "menopoz" kelimesinin birden hayatına girdiğini belirtti Watts, o süreci de "Bir kamyonla kafa kafaya çarpışmaya" benzetti.

        5

        "YAŞITLARIMDAN DAHA HIZLI DAVRANDIM"

        Ünlü isim, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

        Kimse bu konu hakkında konuşmazken ben nasıl başa çıkabilirdim, bunu nasıl anlayabilirdim! Yaşıtlarımdan daha hızlı davrandım. Ne akıl hocalarım ne de annem bunu konuşmaya hazır görünüyordu. Nasıl yardım isteyeceğimi bilmiyordum ve onlar da bana nasıl yardım edeceklerini bilmiyorlardı. Doktorların bile bu konuda söyleyecek çok az şeyi vardı. Tuhaf bir şekilde yazılı olmayan bir kural vardı; Kadınlar bunu içselleştirmek ve başa çıkmak zorundaydı. Çünkü geçmiş nesiller böyle yapmıştı...

        6

        "ARTIK ZAMANI GELDİ"

        Watts, mesajında, "Bence hayatın bu evresindeki veya bu yaş grubundaki kadınların artık iyi bir şekilde temsil edildiğini görmenin zamanı geldi" satırlarına yer verdi.

        Medyanın bu konudaki ilgisizliğinden de yakınan Naomi Watts, özellikle de 2025'e kadar 1 milyon kadının bu sürece geleceğini hatırlattı.

        Watts, hayatın bu dönemi hakkımda kadınların hissettiği "damgalanma" ve "utanç" hissini ele alıp, gelecek nesiller için daha sağlam temeller oluşturmak gerektiğini vurguladı.

        7

        "YALNIZ YÜRÜMEK YOK"

        Ünlü oyuncu, yaşlanmanın bir ayrıcalık olduğunu ve biriktirilen deneyimler için gurur duyulması gerektiğini de dile getirdi.

        Naomi Watts, bu yüzden özür dilemenin, utanmanın gereksiz olduğunu vurgulayıp, bu dönemdeki kadınlara, "Artık bu yolda yalnız yürümek yok!" diyerek, seslendi.

        Watts, paylaşımında kaç kadının artık çocuk doğuracak yaşı geçtiği için utanç duyduğunu hatırlattı. Naomi Watts, son olarak bu baskılardan kurtulmak gerektiğinin de altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ