Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Napoli'de Kim Min-Jae korkusu - Son dakika futbol haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe'den sezon başında İtalyan Serie A takımlarından Napoli’ye transfer olan Güney Koreli savunma oyuncusu Kim Min-Jae performansıyla göz doldurmaya devam ediyor.

        2

        2021 yazında Çin'in BJ Guoan takımından Fenerbahçe'ye 3 Milyon Euro'ya transfer oldu. Sarı-lacivertlilerle toplamda 40 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcu sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer gündeminin en çok konuşulan ismi olmuştu.

        3

        Adı Rennes ile de geçen Kim Min Jae, kararını Napoli'den yana kullanırken Fenerbahçe'ye 18 Milyon Euro kazandırdı.

        4

        Kim Min-jae 6'i Şampiyonlar Ligi, 12'i Serie A olmak üzere 18 maçta forma giyerek takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Savunmada verdiği mücadeleyle iyi performans sergileyen Güney Koreli oyuncu, ligde de 2 gole imza attı.

        5

        Son olarak Napoli'nin Sportif Direktörü Cristiano Giuntoli'nin Corriere dello Sport'a verdiği röportjada Güney Kore'li oyuncu hakkında şu sözleri söyledi:

        6

        "Bu yaz transfer sürecinde ona sıkı sıkı sarıldık. Onun çok dikkatli oluşu ve sahadaki hızı beni çok etkiledi. Onu transfer ederken bunların etkisi büyük oldu. Takımda büyük bir etki yarattı ve hemen uyum sağladı. Bütün bunlar için Spaletti'ye de ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor."

        7

        İtalya Ligi'nde 12 maça çıkarak tüm gözlerini üzerine çeken Kim Min-Jae, Serie A'da sezonun en fazla isabetli pas yapan oyuncusu rekorunu kırarken, aynı zamanda da Ekim ayının en iyi oyuncusu seçilmişti.

        8

        Fenerbahçe'den 18 milyon Euro'ya kadroya katılan yıldızın serbest kalma bedelinin 50 milyon Euro olduğu İtalya basının yer alırken, bu bedelin arttırılması için önümüzdeki günlerde görüşmeler yapıldığı da haberde yer alan bilgiler arasında.

        9

        KİM KORKUSU

        İtalyan Corriere dello Sport’un haberine göre Napoli, Kim Min-Jae konusunda bir korku yaşıyor. İtalyan basınına göre Kim’in sözleşmesindeki 50 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi Napoli’yi korkutuyor.

        10

        Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’nda da boy gösterecek olan yıldız stoperin göstereceği performansla Avrupa’nın dev kulüplerini cezbetmesine yüksek olasılık olarak bakılıyor.

        11

        Napoli yönetimi, bu kulüplerden birinin Kim Min-Jae gibi komple bir merkez stoper için 50 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödemesinden çekiniyor.

        12

        Bu nedenlerden dolayı harekete geçen İtalyan kulübü, Kim ile yeni kontrat çalışmalarına başladı.

        13

        Yıldız stoperi elinde tutmak isteyen Napoli, Güney Koreli oyuncunun maaşına tatmin edici bir zam yapıp, serbest kalma maddesini yükseltmek veya tamamen kaldırmak istiyor. Napoli, Kim Min-Jae ile 27 Temmuz'da sözleşme imzalamıştı.

        14

        Serbest kalma maddesi korkusundan dolayı İtalyanlar, bu sözleşmeden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir kontrat için Kim'in kapısına dayandı. Dünya Kupası’ndan önce Kim’le anlaşmaya çalışan Napoli eğer başarılı olamazsa, dev turnuvanın hemen ardından yıldız stopere yeni bir kontrat sunacak.

        Haberi Hazırlayan: İnanç Ergülen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ