Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Nemlendirici ve dinlendirici etkili doğal göz altı maskesi tarifleri

        Uykusuzluk, yorgunluk, stres, beslenme düzeni ya da çevresel faktörler mor ve sağlıksız göz altlarına sebep olabilir. Eğer genetik faktörlerden ya da sağlık problemleri nedeniyle göz altı morluğu ya da şişkinliğiniz yoksa, evde hazırlayabileceğiniz göz altı maskesi tarifleri işinize yarayacaktır. İşte doğal malzemelerden hazırlanan göz altı maskesi tarifileri!

        Göz altı maskesi malzemeler

        1 adet kivi

        1 tatlı kaşığı bal

        1 çay kaşığı buğday yağı

        Göz altı maskesiyapılışı

        Kivinin dörtte birini rendeleyin. İçine önce balı, ardından buğday yağını ekleyip karıştırın. Temizlenmiş göz altlarına sürüp 15 dakika kadar bekleyin. Ardından pamuk yardımıyla nazikçe temizleyin. Haftada iki kez bu karışımı uygulamak, göz altı bölgenizin nem oranını artırmaya yardımcı olur.

        REKLAM

        Havuçlu göz altı maskesi malzemeler

        1 adet orta boy havuç

        1 çay kaşığı badem yağı

        Havuçlu göz altı maskesi yapılışı

        Kabuklarını soyduğunuz havuçları katı meyve sıkacağında sıkın. Eğer sıkacağınız yoksa havuçları rendeleyip elinizle suyunu çıkarın. Ardından içerisine bir çay kaşığı badem yağı ekledikten sonra en az bir saat buzdolabında soğutun. Bu karışımı çöz çevresine sürün. Yarım saat kadar bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın. Bu karışımı haftada iki ya da üç kez uygulayabilirsiniz.

        Avokado ve ballı göz altı maskesi malzemeler

        Çeyrek avokado

        Bir çay kaşığı bal

        Avokado ve bal maskesi yapılışı

        Olgunlaşmış bir avokadonun çeyreğini pürüzsüz hale gelinceye kadar mikserde çekin. İçine bir çay kaşığı bal karıştırın. Karışımı göz altlarınıza sürüp yarım saat bekletin. Daha sonra durulayın ve göz altı nemlendiricinizi sürün. Bu karışımı ayda bir kez tekrarlayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ