Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Mamdani, X hesabından yaptığı açıklamada, dün ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen "Bir Büyük Güzel Yasası"na tepki gösterdi.

Yasanın zenginler için yapıldığını öne süren Mamdani, "Trump ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler, ABD tarihinin en büyük soygunlarından birini gerçekleştirmeye çalışıyor. Sözde 'Büyük Güzel Yasa' soygundur, açık ve basit. Ve bu, milyarder sınıfı ve onların göreve getirdiği politikacılar tarafından gerçekleştiriliyor." ifadesini kullandı.

Tasarının durumu

ABD Senatosu'nun ardından Temsilciler Meclisi de Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyasında vadettiği vergi indirimlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan yasa tasarısını dün kabul etmişti.

Kapsamlı vergi indirimlerini içeren "Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan tasarı, Temsilciler Meclisi'nde 214'e karşı 218 oyla kabul edilmişti.

Tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Trump'ın imzasına sunulacak.

Söz konusu tasarıda, eyalet ve yerel vergi indirimlerinin artırılması, bahşiş ve fazla mesai gelirlerinden alınan vergilerin kaldırılması ve 2017'de yürürlüğe giren vergi indirimlerinin süresinin uzatılması gibi konular yer alıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ