Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya New York Valisi: Koronavirüs 11 Eylül saldırılarından daha fazla can aldı - Haberler

        NewYorkValisi Andrew Cuomo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının eyalette 11 Eylül saldırılarından daha fazla can aldığını söyledi.

        Cuomo, düzenlediği basın toplantısında,NewYork'ta son 24 saatte rekor sayıda kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

        Yaşamını yitirenlerin sayısının bir günde 779 kişi artarak, 6 bin 268'e yükseldiğini belirten Cuomo, 11 Eylül terör saldırılarında 2 bin 753 kişinin öldüğünü hatırlattı. Cuomo, koronavirüsten ölenleri anmak içinNewYork'ta bayrakların yarıya indirileceğini belirtti.

        "ABD'DE KORONAVİRÜSTEN ÖLÜM ORANLARI SİYAHİLER VE HİSPANİKLERDE DAHA YÜKSEK"

        NewYorkBelediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölüm oranlarının siyahiler ve Hispaniklerde daha yüksek olduğunu söyledi.

        Blasio, yaptığı açıklamada, "Ön verilere göre siyahiler kent nüfusunun sadece yüzde 22'sini oluşturmasına rağmen, Kovid-19'dan ölümlerde yüzde 28 pay alıyor. Şehir nüfusunun yüzde 29’unu oluşturan Hispanikler de ölümlerin yüzde 34’üne denk geliyor. Bu çok rahatsız edici." dedi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Belediye Başkanı Blasio, bu yüzdelerin İngilizce bilmeyen toplulukların virüs hakkında yeterince bilgilenememelerinden kaynaklanabileceğini, bu yüzden milyonlarca dolarlık bir kamu hizmeti çalışması başlatacaklarını ifade etti.

        NewYorkŞehri Sağlık Komiseri Dr. Oxiris Barbot ise şehirde bazı toplulukların virüsten daha fazla etkilenmesinin sahip oldukları kronik hastalık oranlarının yüksekliği ile ilgili olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Bulaşıcı Hastalıklar Bürosunun 6 Nisan tarihi itibarıyla toplam ölümlerin yüzde 63’ünü içeren istatistik raporunda, yaş grupları dikkate alındığında Hispanik ve siyahilerin ölüm oranının beyazlardan iki kat fazla olduğu görüldü.

        ABD’nin diğer eyaletlerindeki ölüm oranları daNewYork'taki verileri doğruluyor.

        Michigan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığınca yayımlanan rakamlar, siyahi nüfusun sadece yüzde 14 olduğu eyalette, Kovid-19’dan hayatını kaybedenlerde siyahi oranı yüzde 40 düzeyinde bulunuyor.

        John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ABD genelinde ise 401 bin 166 kişide Kovid-19'a rastlandı, 12 bin 936 kişi hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ