Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nurun ala nur ne demek, anlamı nedir? Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği Nurun ala nur ne anlama geliyor, TDK Türkçe karşılığı nedir?
        1

        Nurun ala nur tamlaması gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz fiyatlarına ilişkin açıklamasında geçen söz öbeği ile ilgili bilgileri ve Erdoğan'ın açıklamasını derledik. İşte, ayrıntılar...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Doğal gaz) Fiyat konusunda görüşmem olmuştu, Putin'in yaklaşımı da müspet olursa 'nurun ala nur' olur. Derdimiz bunu vatandaşımıza daha uygun verebilmek."

        3

        NURUN ALA NUR NE DEMEK?

        Nur Suresi 35. ayette geçen nurun ala nur ifadesi, nur üstüne nur anlamı taşımaktadır. Nur ise ışık/aydınlık anlamına gelmektedir.

        4

        NUR SURESİ 35. AYET OKUNUŞU

        llâhu nûrus semâvâti vel ard(ardı), meselu nûrihî ke mişkâtin fîhâ mısbâhun, el mısbâhu fî zucâcetin, ez zucâcetu ke ennehâ kevkebun durriyyun, yûkadu min şeceratin mubâraketin zeytûnetin lâ şarkîyyetin ve lâ garbiyyetin, yekâdu zeytuhâ yudîu ve lev lem temseshu nâr(nârun), nûrun alâ nûr(nûrin), yehdîllâhu li nûrihî men yeşâu, ve yadribullâhul emsâle lin nâsi, vallâhu bi kulli şey'in alîm(alîmun).

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ