Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem O profesör Elazığ depremi için uyarmıştı

        Türkiye, Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Konuyla ilgili olarak yer bilimciler önemli uyarılarda bulunmuştu.

        27 Aralık 2019’da meydana gelen 4.9’luk deprem meydana gelmişti. İşte o depremin ardından da Fırat Üniversitesi eski rektörü, Jeoloji profesörü Feyzi Bingöl, Sivrice merkezli büyük bir deprem bekledikleri uyarısını yapmıştı.

        Doğu Anadolu fay hattının Sivrice’den geçtiğini söyleyen Bingöl, “Fayın bazı bölgelerinde uzun süredir kırılma yoktu. 1978 yılından bu yana sürekli dile getirdim. 7 büyüklüğünde deprem riski var” demişti.

        Prof. Dr. Feyzi Bingöl’ün 2015 yılında yaptığı uyarı da yine haberlere yansımıştı. Bingöl, 8 aralık 2015 tarihli açıklamasında da ‘Elazıg’da 6.5-7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz’ demişti.

        PROF. NACİ GÖRÜR: ELAZIĞ VE KÖYLERİNDE ÖNLEM ALINMALI DEMİŞTİ

        İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve yer bilimi profesörü Naci Görür de, çeşitli toplantılarda ve yazdığı kitaplarda Elazığ ve çevresine dikkat çekmiş "Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın" uyarısında bulunmuştu. Görür'ün öngörüsü dün gece Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik sarsıntıyla gerçekleşti.

        PROFESÖR ŞENER ÜŞÜMEZSOY 1 AY ÖNCE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

        Bir diğer bilim insanı Prof. Dr. SönmezÜşümezsoy da bundan 1 ay öncebağlandığı bir televizyon programında, özellikle Akhisar ve Elazığ bölgelerine işaret etmiş ve uyarıda bulunmuştu. Üşümezsoy'un her iki öngörüsü de f hafta içinde yaşadığımız Manisa ve Elazığ depremleriyle gerçekleşti.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ