Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İzlanda-Britanya arasında son 3 gündür çok güçlü bir siklon yer etmiş durumda. İrlanda, İngiltere, Galler gibi ülkelerde fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Orta Avrupa’ya Akdeniz üzerinden ılık ve nemli havanın çıkmasını sağlayan bu dinamik, İtalya Alpleri ile Hırvatistan çevresine yoğun kar yağışı çekiyor. Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin payına çoğunlukla güneşli gündüzler, gece ve sabah sisli havalar düşüyor.

Bu hafta Türkiye’nin bir kış haftası geçirdiği en kurak haftalardan biri olabilir. Ülkemizin iç, doğu ve güneydoğu bölgelerinde adeta yaprak kımıldamazken, bu hafta sadece kıyı Ege’de zayıf yağmur geçişleri görülebilir.

Şubat ayının ilk günlerine kadar yağmur beklenmeyen İstanbul’da barajlar ortalama yüzde 50 seviyesinde. Ankara’da yüzde 30’un altına düşen doluluklar İzmir’de yüzde 35 civarında. Güneydoğu ise açık ara en kurak bölgemiz, yağmur ya da kar yağışını beklenmeyen Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin gibi merkezlerde yeni hafta güneşli geçecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ