Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Toplu taşıma maske takmak zorunlu mu, maske yasağı kalktı mı? Marmaray, Otobüs, minibüs, metro, metrobüs ve toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı mı, bitti mi?
        1

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Maske yasağının bir süredir kalkacağı konuşulurken konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı yerlerde de havalandırma iyiyse maske şartı kalktı." dedi. Buna göre maske zorunluluğu belli ölçüde kalkmış oldu.

        3

        TOPLU TAŞIMADA MASKE TAKILACAK MI?

        "Özellikle mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda; yani mesafe korunamıyorsa uçak, otobüs, tiyatro, sinema gibi sağlık kuruluşları gibi alanlarda, okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup, mesafe korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. Maske hayatımızdan çıktı mı? Hayatımızdan çıkmadı; ama maskeyi nerede gerekiyorsa, gerekli olan ortamda özellikle büyüklerimizi riskli olanları korumak adına yanımızda taşımak gerektiğini söylüyoruz.

        Kapalı alanlarla ilgili hem uçak hem otobüs hem servis gibi, sinema, tiyatro, sağlık kuruluşları, okulların kapalı alanları gibi mesafenin korunamadığı yerlerde maske kullanmak elbette zorunludur."

        HES KODU UYGULAMASI KALKTI MI?

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ