Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler İlandır Komiser yardımcısı alımı ne zaman yapılacak, başvuruları başladı mı 2022? Polis Akademisi PAEM personel alımı başvuru şartları neler, kadro dağılımı nasıl?
        1

        Komiser yardımcısı alımı için gözler Polis Amirleri Eğitimi Merkezi PAEM'e çevrildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla Polis Amirleri Eğitimi Merkezine PAEM komiser yardımcısı alımı yapılacağı duyurulmuştu. İlk derece amirlik eğitimine katılmak isteyen binlerce aday PAEM komiser yardımcısı alımı sınavının ne zaman yapılacağını, başvuru tarihi ve kontenjan dağılımını merak ediyor. İşte, konuyla ilgili tüm detaylar...

        2

        PAEM KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Komiser Yardımcısı alımı ön başvuruları 4 Nisan ile 12 Nisan tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. PAEM sınav tarihi ve sınav yerleri yapılan duyuru ile netlik kazanacak. Ayrıca 14-23 Nisan 2022 tarihleri arasında şahsen müracaatlar yapılacaktır.

        3

        SINAV ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?

        PAEM Ön başvurusunda bulunan adaylar sınav başvuru ücreti olan 400 TL'yi,04 Nisan 2022 saat 09.00'dan 12 Nisan 2022 saat 17.00'a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi 7.DÖNEM İLKDERECE AMİRLİK EĞİTİMİ SINAVI hesabına yatırmalılar.

        4

        Başvuru ücreti yalnızca Halkbank Şubelerinden, Halkbank İnternet Bankacılığından ve Halkbank ATM'lerinden yatırılabilecektir.(Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.) Dekontun açıklama kısmında T.C. kimlik numarası yazmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

        5

        KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        PAEM Komiser Yardımcısı başvuru yapacak emniyet mensubu adaylarınında aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

        Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,

        En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

        Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

        6

        Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,

        Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,

        Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'ne başvuru yapan adayların belirtilen şartlardan herhangi birini taşımamaları durumunda, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ