Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Paris'te 2019 yılında yanan Notre Dame Katedrali 2024'te açılacak
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Notre-Dame katedrali 2019'daki yangın sonrası, çatısında ve kulesinde meydana gelen tahribatlar nedeniyle restorasyon için kapatılmıştı.

        Reuters'ın haberine göre Fransa Kültür Bakanı Rima Abdul Malak, restorasyon projesinin temizlik kısmının sona erdiğini ve yaz sonunda yeniden inşa çalışmalarının başlayacağını belirtti. Malak, 2024'ün çalışmaların tamamlanacağı ve halka açılacağı yıl olacağını ifade etti.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 2019'daki yangından sonra, katedrali yeniden inşa edeceğini ve Fransa Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağını açıklamıştı.

        REKLAM

        2021'de katedralin restorasyonunun ilk aşamasının tamamlanmasının ardından, sırada çatısı ile kulelerin olduğu ve yeniden inşasına özen gösterilerek 2024'te halka açılacağı duyuruldu.

        NE OLMUŞTU?

        Fransa'nın önemli sembolü olan Notre Dame Katedrali'nde, 15 Nisan 2019'da , hala belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı.

        Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen ancak 8,5 saatte söndürülebilmişti.

        Alevlere teslim olan tarihi Katedral'in 96 metre yüksekliğindeki kulelerinden biri ile çatısı tamamen çökmüş, bina ise büyük zarar görmüştü.

        * Bu haberin görseli Associated Press'ten alınmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ