Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Petrol Ofisi Grubu ile Nakkaş Holding'in ortaklığıyla kurulan PONAK, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni bir depolama ve ikmal tesisi kuruyor. Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu ile Nakkaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk'ün katılımıyla imzalanan anlaşma kapsamında yapılacak yatırım, Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen'in artan uçuş ve yolcu trafiğini destekleyecek kritik bir altyapı adımı olarak öne çıkıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2024 yılı itibarıyla 1,6 milyonun üzerinde uçuş ve yaklaşık 280 milyon yolcuya hizmet veren kapasitesiyle Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise en yoğun havalimanlarından biri konumunda. Sabiha Gökçen'de, yakıt tedariki ve ikmal operasyonlarının daha rekabetçi, hızlı ve güvenli şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan ve düzenleyici kurul onayını müteakip faaliyetlerine başlayacak olan PONAK'ın, Türk havacılık sektörünün bölgesel büyümesine de önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.

Anlaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu "Havacılık sektörü, güvenilir enerji arzının ve sosyoekonomik kalkınmanın önemli alanlarından biri. Grubumuz 18 havalimanındaki operasyonel varlığıyla yılda çeyrek milyon uçuşa yakıt ikmali yapıyor. Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen'de gerçekleştirdiğimiz bu stratejik altyapı yatırımı ile havacılıktaki iz düşümümüzü daha ileriye taşıyoruz. Bu değerli iş birliği için başta Nakkaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ramazan Öztürk olmak üzere Nakkaş Holding'e teşekkür ediyor, birlikte sektöre uzun vadeli katkılar sunacağımıza inanıyorum" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ