Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam THY'nin kıyafetleri moda dünyasını ayağa kaldırdı

        Modacı Dilek Hanif'inTürk Hava Yolları'nın siparişi üzerine tasarladığı yeni kabin memuru kıyafetleri sosyal medyada ortaya çıkınca büyük tartışma yarattı. Kırmızı tonlardaki geleneksel Osmanlı saray kumaşlarından tasarlanan ve mevcut kıyafetlere göre daha kapalı olan kıyafetlere, moda dünyasından ve ünlülerden ilginç tepkiler geldi. THY ve Dilek Hanif, kıyafetlerin Twitter'da "trendig topic" olması üzerine, henüz tasarımlarının son aşaması olmadığını fotoğraf çalışmalarından biri oduğunu açıkladılar.

        Oya DOĞAN(Magazin)-Gökhan ARTAN(AHT)

        İŞTE GÖRÜŞLER

        Yıldırım Mayruk (Modacı)

        Komedi dalında başarılı: Hanımefendi şov dünyasına el atmış ama çok geçerli olmayacak. Komedi dalında gayet başarılı, kendisini tebrik ediyorum.

        Esra Elönü (Gazeteci)

        Dindarlarla dalga geçilmiş: Geleneksel kiyafetleri sevdiğimi söyleyemem. Hele hele imanlı hava sahası oluşturmak için etek boyunda mübarek zorlama kesimler olmuş. Ben buna konjonktürel helal kesim diyorum. Fazla komik olmuş. Dindarlarla dalga geçilmiş. Böyle uçulmaz.

        Süleyman Demirel (Modacı)

        Hosteslerin hareketini engeller: Çok başarısız. Kumaşlar sentetik ve hareketi engelleyecek kulplar kullanılmış. Hostesler çok dar alanda çalışıyorlar. Bu kostümlerin hiçbir ergonomisi yok ve hosteslerin çalışmalarını kısıtlayacak şekilde kurgulanmış. Görsel olarak son derece çirkin kostümler.

        Barbaros Şansal (Modacı)

        Çayda çıra ekibi gibi: THY'nin yeni kabin memuru üniformaları çayda çıra ekibi gibi. Erkek hosteslerin sırtında şerbetlikleri eksik. Kadın hosteslerin kafasında bir tas var ve az sonra hoşaf dağıtacak gibi görünüyor. Bu hostesler o kılıkta nasıl servis yapacak, insanlara nasıl yardım edecek, acil çıkış söz konusu olduğunda nasıl müdahale edecek? Artık bunlar Türk Hava Yolları'nın takdiri.

        Dilek Hanif (Modacı)

        Daha tamamlamadık: İnternete nereden düştüğünü bilmediğimiz fotoğraf, düşünce aşamasındaki çalışmalarımızdan biri. Çalışmalarımızı yaparken kep olsun mu, eteğin boyu nasıl olsun, kıyafetler kalın mı olsun gibi düşüncelerle çeşitli tasarımlar ortaya çıkartır, fotoğraflar çektiririz. Bu da onlardan. Daha çalışmalarımızı tamamlamadık. Bitince THY'ye sunacağız. Henüz ortada bir şey yokken bunları paylaşmak kötü niyetli.

        Sedef Çalarkan (Modacı)

        Hint esintisi var: Dilek Hanif çok beğendiğim bir tasarımcı ama bu üniformaları beğenmedim. Bu tasarımlarda çok fazla Hint esintisi var. Bana yenilikçi, çağdaş ve dinamik gelmedi. Bu kıyafetlerle servis yaparken de zorlanacaklar. Kısacası çok kapalı, bize uygun olmayan kostümler.

        Vural Gökçaylı (Modacı)

        Türkiye bu değil: Türk Hava Yolları her üniforma yenilediğinde daha kötü bir hal alıyor. Açıkçası ben kostümleri gördüğümde şaşırdım. Suudi Arabistan Hava Yolları ve Kuveyt Hava Yolları'nın hosteslerinin kıyafetleri bunlardan çok daha güzel. Türkiye bu değil.

        Ali Genç (THY Basın Müşaviri)

        Fotoğraf çalışması: Henüz çalışmalar devam ediyor. Kabin kıyafetleri çalışmaları henüz sonuçlanmadı. Fotoğraf çalışmalarından biri.

        TWITTER’DA NE DEDİLER?

        Ayşenil Şamlıoğlu:

        THY kıyafetleri düşük zevk ve beğeni örneği bir kepazelik. Modacıyım deyip bu zavallılığı üretmeye utanmamış Dilek Hanif.

        Cem Davran: THY kıyafetleri köşe yastığı, kırlent mübarek.

        Tuba Ünsal: Malezya Havayolları kıyafetleri. Yazık o sıcakta sucuk olacaklar.

        Deniz Seki: THY nin bu kâbus kıyafetlerini tasarlamak Dilek Hanif gibi zarif ve muhteşem bir tasarımcıya kâbus dolu günler yaşatmıştır bence.

        Burhan Şeşen: THY kokpite de iki tane taht koymalı bence.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ