Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Bayram tatili kaç gün ve 9 gün olacak mı? 2022 Ramazan Bayramı tatili ne zaman, uzatıldı mı ve bayram tatili süresi 9 gün oldu mu? Bayram tatili kaç gün olur?
        1

        11 ayın Sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde Ramazan Bayram tatilinin kaç gün olacağı merak konusu oldu. Mübarek Ramazan ayını ibadetle geçiren Müslümanlar Kadir Gecesi’nin ardından bayrama kavuşacak. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlarken Ramazan Bayramı ise 2 Mayıs tarihinde idrak edilecek. Bayram için plan yapan binlerce vatandaş Ramazan Bayramı tatilinin ne zaman başlaycağını ve ne zaman biteceği araştırıyor. İşte, Ramazan Bayram tatili 9 gün olacak mı? sorusunun cevabı ve konuyla ilgili merak edilenler...

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayında kutlanacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olacak.

        3

        1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi

        2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü

        3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

        4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü

        4

        RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

        Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

        5

        BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

        Her sene 3 gün olarak kabul edilen Ramazan Bayramı'nın hafta sonuyla birleştirilip 9 gün tatil olarak kutlandığı seneler olmuştu. Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak gözler bugünkü Kabine Toplantısı'na çevrildi.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.30'da başlayacak.

        Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı kararının toplantıda alınması bekleniyor. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak.

        Toplantıda Ramazan Bayramı'nda alınacak tedbirler de görüşülecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ