Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Ramo dizisi oyuncuları kimler? Ramo nerede çekiliyor? İşte Ramo oyuncu kadrosu!
        1

        Show TV'nin beğenilen dizisi Ramo her cuma akşamı yayınlanıyor. Başarılı kadrosuyla dikkat çeken Ramo dizisinin konusu ne? Oyuncuları kimler? Oyuncularının gerçek isimleri neler? İşte Ramo dizisiyle ilgili merak edilenler...

        RAMO NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Önce Adana'da başlayan Ramo dizisinin çekimleri, şimdi ise İstanbul'da yapılıyor.

        RAMO DİZİSİ KONUSU

        Ramo'nun konusu "Haksızlığa karşı baş kaldıran ve sevgiyi her şeyin önüne koyan Ramo’nun sıradışı hayatının hikayesi ile aile, adalet, intikam, dostluk ve aşk eksenindeki derin çatışmalar" şeklinde özetlenebilir. Ramo'nun oyuncu kadrosu haberimizde...

        2

        RAMO DİZİSİ OYUNCULARI

        RAMO (MURAT YILDIRIM)

        Kanla değil sevgiyle bağlanan sımsıcak bir ailenin gözü kara lideri. Zeki, iş bitirici, kendine has yöntemleri olan biri. Düşmanlarına karşı acımasız, sevdiklerine ve mazlum insanlara karşı merhametli fedakâr bir adam… Geçmişi bir zırh gibi kuşanan Ramo’nun, ailesi için yapamayacağı şey yoktur. Fakat sevdiklerini korumak için aldığı kararlar hem kendini hem de ailesini büyük bir savaşa sürükleyecektir… Ve aşka!

        MURAT YILDIRIM KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        1979 yılında Konya'da doğan Murat Yıldırım Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'nda (YÜO) amatör olarak tiyatro çalışmalarında bulundu.

        2004 yılında Kadir İnanır'ın başrollerinde rol aldığı "Bütün Çocuklarım" dizisiyle televizyon dünyasında tanınan Yıldırım, "Fırtına", "Asi", "Aşk ve Ceza" ve "Suskunlar" gibi ses getiren televizyon dizilerinde yer aldı. Yıldırım, 2017 - 2019 yılları arasında "Kim milyoner olmak ister?" adlı programın sunuculuğunu üstlendi. Başarılı televizyon dizilerinin yanı sıra sinema filmlerinde de yer alan Yıldırım, "Güz Sancısı", "Araf ve Kırımlı"nın ardından "Kocan Kadar Konuş" filminde de rol aldı.

        Murat Yıldırım, 2020 Ocak ayında başlayacak olan Ramo dizisinde "Ramo" karakterini canlandırıyor.

        3

        SİBEL (ESRA BİLGİÇ)

        Yer altı dünyasının patronu Cengiz'in kızı… Aklı başında, iyi eğitim almış, cesur, güçlü bir kadın. Çok sevdiği babasına ve ailesine karşı açılan beklenmedik savaş, Sibel’in hayatını kökten değiştirir. Kim dost kim düşman ayırt edemez. Tüm bu karışıklığın içinde yaşadığı asıl savaş ise ruhundadır. Aşk mı? Nefret mi?

        ESRA BİLGİÇ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

        1992 yılında Ankara Yenimahalle’de doğdu. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkileri bölümünü kazandı. İlk projesi olan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisindeki Halime Sultan karakteri ile oyunculuk kariyerine başladı. Londra’daki Royal Academy of Dramatic Arts’ta drama ve ses eğitimi alan Bilgiç, aynı zamanda piyano ve binicilik dersleri de alıyor. Şu an İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam eden genç oyuncu, ‘Ramo’da Sibel karakterini canlandırıyor.

        4

        CİHANGİR (OLGUN ŞİMŞEK)

        İstanbul’da iş dünyasının en ünlü simalarından biri. Hayırsever iş insanı olarak biliniyor. Tabii bu görünen yüzü. Bir de diğer yüzü var. Zifiri karanlık yüzü. Geçmişi de karanlık, şimdisi de. Yer altı dünyasında kendini İstanbul’un sahibi olarak görüyor. Müthiş bir zekası var. Her sorunu satranç oynar gibi, taktiklerle çözüyor. Hayatta önem verdiği tek şey ailesi. Ailesi söz konusu olduğunda dünyaya savaş açabilir. Tek zaafı var, kızı Nehir. Ramo’nun baş düşmanı.

        OLGUN ŞİMŞEK KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        1971 yılında Bursa'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitim gördü.

        5

        HASAN (İLKER AKSUM)

        Ramo’nun abisi. Saf, temiz deli dolu bir adam… Hırslarından arınmış, karısıyla ve çocuklarıyla mutlu bir hayat sürüyor. Ailesi için kendini ateşe atmaktan çekinmeyen bir adam… Ramo’yu her daim destekleyip onun yanında duracak olan insanlardan biri…

        İLKER AKSUM KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 tarihinde Isparta’da doğmuştur. Annesinin adı Nurten Aksum'dur. İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır. Babası Mehmet Bülent Aksum subay pilottur. İlker Aksum, Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlar okul hayatına. Mehmetçik Lisesi'nden mezun olur. 1989 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir.

        1994 yılının yazında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. İlk profesyonel rolü Hamlet oyununda Ophelia rolüdür. İki sene 10 küsur oyunda rol aldı. Kadro açılmadığı için ayrılıp 1996'da İstanbul'a yerleşti. Kısa bir süre sonra askerliğini Kars Sarıkamış'ta yaptı. Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda kısa bir süre, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bir yıl çalıştı. Okul arkadaşı Devin Özgür Çınar'ın teklifiyle “Sır Dosyası” dizisinde bir bölüm oynadı. Bu sayede Taylan Biraderler ile tanıştı. Ve kısa süre içinde kendisini başrolünü en meşhur Şempanze'mizin oynadığı “Çarli” dizisinin Afakan Dayı’sı olarak buldu.

        İlker Aksum, 2006’da ilk sinema filmi olan, Durul ve Yağmur Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet’le 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

        6

        YAVUZ (YİĞİT ÖZŞENER)

        İstanbul’daki babaların babası Cihangir Bey’in özel danışmanı, sağ kolu. Oldukça akıllı, ihtiyatlı bir adam… Adana’daki rekabet ortamı kızışıp, sevkiyatlar sekteye uğrayınca Adana’ya gönderilir. Ramo’yu ve ailesini daha yakından tanır ve onlarla arasında özel bir bağ oluşur. Ancak karanlık geçmişi ve hizmet ettiği adam peşini bir türlü bırakmayacaktır.

        YİĞİT ÖZŞENER KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        6 Nisan 1972 yılında İzmir'de doğan Yiğit Özşener Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okumuştur.

        7

        FİDAN (İDİL FIRAT)

        Ramo’nun halası. Sözü geçen, hakkaniyetli, akıllı ve bir o kadar renkli, eğlenceli bir kadın. İnanılmaz sezgileri ve zekasıyla, aile arasındaki dengeyi en iyi sağlayan kişi. Ramo’yla sarsılmaz bir bağ vardır aralarında. Öyle ki konuşmadan anlaşırlar. Anlaşamadığı tek mesele ise aşktır! Geçmişinde nice gönül işleri olan Fidan’ın, bu meselede diyeceği çok şey vardır… ve yaşayacağı!

        İDİL FIRAT KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

        1972 doğumlu İdil Fırat Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü mezunudur.

        8

        NEHİR (DEVRİM ÖZKAN)

        Cihangir’in kızı. Zeki, aklı başında, dürüst bir kadın. Babasının içinde olduğu yer altı dünyasından çok uzakta. Yanlarına dahi yaklaşmak istemiyor. Ailenin kirli işlerini görmezden geliyor. Doktor. Babasına inat, o can aldıkça, Nehir can veriyor.

        DEVRİM ÖZKAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1998 yılında Muğla, Bodrum'da dünyaya geldi. Muğla Sıtkı Kocman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünde eğitim aldı.

        9

        DOĞU (MUSTAFA YILDIRAN)

        Cihangir’in has adamlarından biri. Taner’in can yoldaşı. Nehir’e de gizliden aşık ama kendine bile itiraf edemiyor. İçinde büyütüyor aşkını. Gözü kara, zeki, korkusuz bir adam. Cihangir’in neredeyse bütün kirli işlerini yapıyor. Bir de büyük sırrı var ki, Ramo’dan başka kimse bilmiyor.

        MUSTAFA YILDIRAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1980 yılında Denizli'de dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. İstanbul Devlet tiyatrolarında oyunculuk yapmaya devam etmektedir.

        10

        AHSEN (PELİN KÖRMÜKÇÜ)

        Cihangir’in eşi. Tam bir hanımefendi. İyilik sever bir görüntüsü var. Ama isterse tam bir canavara dönüşüyor. Ailesini bir arada tutmak için çalışıyor. Sözü daima dinlenen bir kadın. Hisleri güçlü; olacakları önceden seziyor. Yaklaşan tehlikeler konusunda Cihangir’i uyarıyor daima.

        PELİN KÖRMÜKÇÜ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        1970 yılında İstanbul'da doğdu. Uygulamalı tiyatro-oyunculuk-seslendirme eğitimi aldı. Sanat hayatına 1988 yılında başladı. 1994 yılında Hadi Çaman ile Yeditepe Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk yaptı. Seslendirme çalışmaları da yapan Pelin Körmükçü, (BKM ) Beşiktaş Kültür Merkezi kadrosunda görev aldı.

        11

        AFET (EFSANE ODAĞ)

        Hasan’ın karısı. Aslen İzmir’li. Anne babası yok. Hasan, İzmir’de askerlik yaparken Afet de askerlerin uğrak yeri olan bir çay bahçesinde çalışıyor. Afet’i görür görmez vuruluyor Hasan. Afet de her hafta kendisini görmeye gelen bu Adanalı delikanlıya aşık oluyor. Hasan, askerliği bitirdiği gün, diz çöküp Afet’e evlenme teklif ediyor. Afet de hiç düşünmeden kabul ediyor ve aşkı uğruna hiç bilmediği bir şehre geliyor. Ailesiz büyümenin eksikliğiyle adeta Kaya ailesinin annesi oluyor. Sebahat’e de annesi gibi bakıyor. Tam bir ev kadını ama ailesi için aslan kesilebiliyor. Gözünü kırpmadan kendini ateşe atabiliyor.

        12

        SEBAHAT (SACİDE TAŞANER)

        Ramo’nun annesi. Kaya ailesinin de en büyüğü. Yıllar önce kocası gözlerinin önünde öldürülmüş. O da çocuklarıyla kaçarak kocasının kardeşlerine sığınmış. Bir yandan unutkanlığın pençesinde, her şeyi yavaş yavaş unutuyor; diğer yandan kocasının öldürüldüğü günü hiç unutmuyor. Adeta her gün yeniden yaşıyor. Derdi intikam değil, çocuklarının başına kötü bir şey gelmesinden korkuyor. Ramo’nun en zayıf noktalarından biri. Ramo annesini çok seviyor. Sebahat de Ramo’ya düşkün. Tabiatını bildiği için, en çok onun başına bir şey gelmesinden korkuyor. Kimine göre delirmiş görünse de çoğu eylemi ve sözü aklı başında olan insanların sözlerinden çok daha dokunaklı oluyor.

        13

        MEHMET YILMAZ AK (MAZHAR)

        Mehmet Yılmaz Ak; Sinema ve dizi oyuncusu, oyun yazarıdır. 8 Şubat 1986, Diyarbakır doğumlu. Eğitimini Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamladı.

        Birçok özel tiyatro da görev yapan Mehmet Yılmaz Ak, Beşinci Basamak adlı oyunu 2008 yılında yazmış ve Mitos Boyut yayınlarından misyon ödülü almıştır. Ben de Özledim dizisi ile televizyon dünyasına adım atmış; daha sonra Kırık Kalpler Bankası ve Nekro sinema filmlerinde rol almıştır.

        Mehmet Yılmaz Ak, 2016 yılında Show Tv ekranlarında yayımlanan; başrolü Çetin Tekindor, Bensu Soral ve Çağatay Ulusoy'un paylaştığı İçerde dizisinin kadrosunda yer alarak, bu dizide Yaşar karakterini canlandırmıştı. 2018’de Dudullu Postası ve Çukur dizilerinde oynadı. 2019’da rol aldığı Hakan: Muhafiz dizisinde Tekin, Peri adlı sinema filminde Kemal karakterini canlandırdı.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ