Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Ukrayna savaşında son gelişmeler: 10. güne girildi! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den NATO'ya tepki! - Son Dakika Haberi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 10. gününde devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddetmesine sert tepki gösterdi.

        ZELENSKIY'DEN NATO'YA: BUGÜN ÖLENLER SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLÜYOR

        Zelenskiy "İttifakın bugün yapabildiği tek şey, Ukrayna için tedarik sisteminden 50 ton dizel yakıt göndermekti. (Yakıt) Muhtemelen Budapeşte Memorandumu’nu yakıp daha iyi yanmasını sağlamamız için ama o (memorandum), bizim için zaten Rus birliklerinin ateşinde yandı. NATO ülkelerinin, güya Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmakla Rusya'nın NATO'ya karşı doğrudan saldırganlığını kışkırtacağı yönünde bir masal oluşturduklarına inanıyoruz. Bu, kendi kendine hipnoz. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor" dedi.

         Ukrayna lideri Zelenskiy'den NATO'ya sert tepki
        Ukrayna lideri Zelenskiy'den NATO'ya sert tepki Haberi Görüntüle
        REKLAM

        FRANSA'DAN BMGK'YA ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

        Elysee Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Macron'un Rus kuvvetlerinin nükleer tesislerine yönelik saldırının her türlüsünü şiddetle kınadığı kaydedildi.

        Macron'un Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinden derin endişe duyduğu ifade edilen açıklamada, bu konuda Fransa'nın uluslararası ortaklarıyla BMGK'yi acil toplantıya çağırdığı belirtildi.

        Ukrayna'daki yetkililerin nükleer tesislerin kontrolü sağlaması için Rusya'nın "yasa dışı ve tehlikeli" askeri eylemlerine son vermesi gerektiği ifade edilen açıklamada, Macron'un Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile telefonda görüştüğü aktarıldı.

        HARKOV RUS ORDUSUNA DİRENİYOR

        Rus ordusunun şiddetli saldırılarına maruz kalan Ukrayna'nın Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov, şehirdeki askerlerin Rus ordusuna karşı şiddetli bir direniş gösterdiğini, düşmanı asker ve teçhizat kaybına uğrattığını belirtti.

        Harkov Belediyesi Basın Servisi'nden yapılan açıklamada da bugüne kadar Harkiv’e düzenlenen bombardıman ve çatışmalarda 5'i çocuk ve 122'si sivil olmak üzere 188 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada, saldırılarda ayrıca 290'ı sivil olmak üzere 394 kişinin yaralandığı vurgulandı.

        RUSYA'DAN İNSANİ KORİDOR VE ATEŞKES ADIMI

        Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.

        Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.

        Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” ifadesine yer verildi.

        UKRAYNA, RUS HELİKOPTERİNİ BÖYLE VURDU

        Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus helikopterinin vurulma anını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

        Bakanlık videoyu "Rus işgalciler böyle öldürülüyor. Ukrayna ve savunucularına zafer! Birlikte zafere" notu ile paylaştı.

        RUM YÖNETİMİNDEN RUS GEMİLERİNE İZİN YOK

        Güney Kıbrıs Rum yönetiminin (GKRY), Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları yüzünden ikmal için gelen 5 Rus savaş gemisinin Limasol Limanı'na demirlemesine izin vermediği belirtildi.

        Rum basınında yer alan ve diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, Rum kesiminin, Ukrayna'daki saldırıları nedeniyle 5 Rus savaş gemisinin Limasol'a demirlemesine, sözlü bir notayla izin vermediği kaydedildi.

        Haberde, Rus savaş gemilerinin, Rusya ile GKRY arasındaki iş birliği anlaşması ve Rum makamlarının kolaylıklar sağlaması çerçevesinde, Limasol Limanı'na planlı bir ziyareti olduğu ifade edildi.

        AEROFLOT BELARUS HARİÇ TÜM ÜLKELERE UÇUŞLARI ASKIYA ALIYOR

        Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot, 6 Mart itibariyle Belarus hariç yabancı ülkelere uçuşları askıya alacaklarını açıkladı.

        LVIV'DE CASUS ŞÜPHELİSİ DİREĞE BAĞLANDI

        Ukrayna’nın Lviv kentinde casusluk yaptığı iddia edilen bir sivil bantla direğe bağlandı. Kent meydanına yakın yerde plastik kelepçeyle elleri direğe bağlanan kişinin öncesinde darp edilmesi dikkat çekti. Günlerdir süren sıcak çatışmalar nedeniyle ülke genelinde bir yandan sivil direniş örgütlenirken bir yandan da Ukraynalılar düzeni sağlamak için ve Rus yanlısı olduğu düşünülen kişileri meydanlarda ağaç ve direklere bağlayarak ifşa ediyor.

        RUS ORDUSU HERSON'DA BİR ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİ

        AA'nın haberine göre Rus ordusu Ukrayna’da Herson bölgesinde bir askeri üssü ele geçirdiği bildirildi.

        UKRAYNA'DAN POLONYA'YA GEÇEN MÜLTECİ SAYISI 850 BİNE YAKLAŞTI

        Polonya İçişleri Bakanlığı Sınır Muhafızları Ukrayna'dan ülkeye gelen mülteci sayısının 827 bin 699 olduğunu açıkladı.

        BM: 1 MİLYON 368 BİN 864 UKRAYNALI KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

        Birleşmiş Milletler (BM), Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaklaşık 1 milyon 368 bin 864 mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ