Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihi 2023: Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı kurası ne zaman çekilecek? Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanır?
        1

        Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alımı başvuruları 27 Mart 2023 tarihi itibarıyla sona erdi. Başvuruların sona ermesiyle Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi için heyecanlı bekleyiş başladı. Adayların gözü "Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman çekilecek?" sorusuna çevrildi. İşte 2023 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi tarihi...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

        Sağlık Bakanlığı'nda yapılan açıklamada "İşçi alım başvuruları İŞKUR tarafından tamamlanmış olup, kura çekimi 25-26 Nisan arasında Bakanlığımızca Noter huzurunda yapılacaktır." denildi.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

        4 bin 958 temizlik görevlisi

        3 bin 386 güvenlik görevlisi (silahsız)

        747 klinik destek elemanı (hastane)

        520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi

        279 elektrikçi

        195 inşaat boyacısı

        130 marangoz

        277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı

        258 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı

        150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı

        4

        SAĞLIK BAKANLIĞI SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır. Kura sonuçları açıklandıktan sonra aşağıdaki sorgulama ekranına giriş yapabilirsiniz.

        SAĞLIK BAKANLIĞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        10 BİN 900 SAĞLIK BAKANLIĞI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

        1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin(1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum veKuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyrukluadaylar tercih yapamayacaktır.)

        2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

        3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (22/03/1983 ve dahasonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

        4. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvurutarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıylasahip olmak.

        5. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmayahak kazanan adaylardan istenecektir).

        6. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 incimaddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahipolmak.

        7. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğincearşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

        8. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlarailave olarak, 5188 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin(1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

        10 BİN 900 SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ