Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Aykut AKTAŞ / HT GAZETE

Kırşehir merkezde yaşayan Fatma Eraslan, cumartesi günü akşam saatlerinde azı dişinde meydana gelen iltihaptan dolayı rahatsızlanınca ailesi ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Doğuştan kalbi delik olan ve kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren Eraslan’a doktorlar müdahale etti. Doktorlar dişindeki iltihabın kısa sürede vücuduna yayıldığını söylediği Fatma Eraslan’ın kalbi durdu. 20 yaşındaki Fatma, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Eraslan’ın cenazesi dün Bağbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MİMARLIĞI KAZANDI AMA...

Fatma Eraslan’ın geçen yıl Konya Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünü kazandığı, ancak kalp hastalığı nedeniyle eğitime ara verdiği belirtildi.

‘ENFEKSİYON KALBİ ZORLADI’

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Hacı Kaymaz, “Fatma kızımız doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. En son gelişen olayda ise kızımızın dişinde ve vücudunda meydana gelen enfeksiyon nedeniyle hastanemizde yoğun bakıma aldık. Enfeksiyonun kalbi sıkıntıya sokmasından dolayı tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi” dedi. Kalp-damar cerrahisi uzmanı Kamil Adalet ise, “Hastadaki herhangi bir enfeksiyonda antibiyotik tedavisi kullanılması gerekir. Antibiyotik yüzde yüz koruma sağlamasa da enfeksiyon ihtimalini azaltır” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ