Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)
Bursa'da küçük bir kızın hayatını kurtarmak amacıyla ilik bağışı için kan veren 3 kişinin kan örneklerini alan üniversite hastanesi; bunları paketleyip "Kargo ile gönderin" diyerek bağışçılara verdi. Ne olduğunu anlamayan 3 hayırsever bağışladıkları kan örneklerini kargoyla İstanbul'a gönderdi.
Bursa'da izledikleri bir televizyon programında nakli bekleyen küçük bir kıza ilik bulamamasınn etkilenen 3 hayırsever vatandaş, ilik bağışı yapmaya karar verdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilik bağışı için başvuran hayırsever vatandaşlardan kan örneği alındı. Hastane personeli, kan örneklerini verenlerden, kan örneklerini inceleyen Türkiye'de tek yer olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İlik Bankası'na kargo ile göndermelerini istedi.
ALIN GÖTÜRÜP KARFOYA VERİN!
Özel sektörde çalışan Servet Dilsiz, yaşadıkları karşısında şok olduklarını belirterek, "Televizyonda bir programda bir çocuğun acil iliğe ihtiyacı olduğunu, bulunmaması halinde hayatını kaybedeceğini duyunca çok etkilendik. Aynı işyerinde çalışan 3 arkadaş Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittik. İlik bağışı için kan vermek istediğimizi söyledik. Bize, burada test yaapamıyoruz, İstanbul Üniversitesi'ne yolluyoruz. İstanbul Üniversitesi eskiden kargo ücretlerini karşılıyordu, şimdi karşılamıyor. Kargoyu da kendiniz yollayacaksınız dediler. Bizden 3'er tüp numune alıp, ruloya sardılar ve bize geri verdiler" dedi.