Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Kamile Marakoğlu, düzenli bir şekilde sigara içmeyi sürdürenlerin yarısının sigara nedeniyle yaklaşık 25 yılını kaybettiğini söyledi.

Sigara içiminin dünyadaki en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığına dikkat çeken Doç. Dr. Marakoğlu, dünyada tütün kullanımına bağlı olarak her 6 saniyede bir kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Sigaranın yaygın içildiği toplumlarda akciğer kanseri ölümlerinin yüzde 90'ının sigaradan kaynaklandığını anlatan Marakoğlu, "65 yaş öncesi görülen koroner kalp hastalığı ve felç nedeniyle ölümlerin yarısı, akciğer kanseri ölümlerinin yüzde 90'ı, kronik akciğer hastalığı ölümlerinin yaklaşık yüzde 80'i sigaradan kaynaklanıyor." dedi.

"2030 YILINDA 8.4 MİLYON KİŞİ SİGARA NEDENİYLE ÖLECEK"

Sigara içiminin 25'den fazla hastalığa neden olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Marakoğlu, "Yapılan çalışmalarda, sigaraya bağlı ölümlerin artarak, 2030 yılında 8,4 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizde de sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 110 bin kişi hayatını kaybediyor." şeklinde bilgi verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ