Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi "Estetik ameliyat için doktorunuzu iyi seçin", Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Bekir Sivri , estetik operasyonlarda karar aşamasının en önemli nokta olduğunu söyledi, estetik ameliyat doktor seçimi, estetik ameliyat karar aşaması

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Sıklıkla başvurulan estetik operasyonların yapılmadan önce iyice düşünülmesi ve ameliyatı yapacak doktor seçiminin titizlikle yapılması gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Bekir Sivri şunları söyledi:

        Ülkemizde en çok yapılan estetik ameliyat olan burun estetiği ameliyatının, çoğu ameliyatta olduğu gibi birçok riskleri bulunmaktadır. Ameliyat sonrası burun şeklini beğenmeyen ve yeniden ameliyat olmak isteyen bir çok hastayla karşılaşmaktayız. Bu da bize bu işin gerçekten ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

        Estetik ameliyatlardaki başarısızlık sebeplerinden biri de hastaya ameliyat öncesinde ameliyatıyla ilgili yeteri kadar bilgi verilmemesi, zaman ayrılmamasından kaynaklanmaktadır.

        Çoğu zaman basında çıkan öğle arası 10 dakikada basit burun estetiği, 5 dakikada burun ucu estetiği gibi haberler tamamen ticari bir amaç taşımaktadır. Ameliyat olmayı düşünen hastalara tavsiyem , ameliyat olmayı düşündüğünüz doktorun daha önce yaptığı hastalarının resimlerini hatta mümkünse hastalarını canlı olarak görmeleridir.

        Estetik ameliyatlar diğer ameliyatlardan farklı mı?

        Estetik ameliyatların diğer ameliyatlardan farkı standart bir işlem olmaması, ameliyat planı yapılırken kişinin istekleri, psikolojisi, karakteri hatta mesleği göz önünde bulundurularak ameliyatın yapılması gerektiğini söyleyebiliriz.

        Bir fıtık ameliyatında ya da apendisit ameliyatında yapılması gerekenler bellidir. Ama estetik ameliyatta durum farklı. Her cerrahın elinde farklı sonuç ortaya çıkacaktır. Çünkü aynı zamanda estetik cerrahi bir sanattır. Bundan dolayı hasta kendisi için en iyi doktoru araştırmalı doktoruna güvendikten sonra ameliyat olmalıdır. Bilinmelidir ki iyi ellerde komplikasyon oranı her zaman daha düşüktür.

        Estetik ameliyatlar arasında en zor ameliyatlardan birinin burun estetiği ameliyatı olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz. Çünkü burun yüzümüzün ortasında bulunduğundan dolayı yüz güzelliğini etkileyen en önemli faktördür. Bundan dolayı ameliyat kararı vermeden acele etmemeli, iki hatta üç beş kere düşünüp öyle karar vermekte fayda var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ