Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dökülen saçlarınıza ısırgan yaprağıyla canlılık katın

        Suna DUMANKAYA / GAZETE HABERTÜRK

        Son günlerde saçlarım çok kurudu ve dökülmeye başladı. Sabahları uyandığımda yatağımdan tel tel saç topluyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Saçlarımın bir an önce canlanması ve dökülme halinin son bulması için ne yapabilirim? Canan Y./ İstanbul

        1 tutam ısırgan yaprağını cam bir kavanozun içine koyun. Üzerine 500 gram saf zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı bir tencereye koyup yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte kaynatın. Çay gibi demleyip bir gece beklettikten sonra iyice süzün. Bu karışımı haftada en az 1 kez saçlarınıza sürün ve ardından başınızı bir streçle sarın. Bu şekilde 2 saat bekleyin. Ardından da saçınızı bir bakım şampuanıyla yıkayın. Saçlarınız çok kısa bir zamanda canlanıp gürleşecektir.

        TIRNAKLARINIZDAKİ BATIKLARDAN BADEMYAĞIYLA KURTULUN

        El tırnaklarımda batıklar var. Kötü bir görüntü yaratan bu batıklardan nasıl kurtulabilirim? Emel S./Bursa

        1 tas ılık suya 1 adet E vitamini ampulü, 1 adet D vitamini ampulü ve 1 tatlı kaşığı bademyağı ekleyin. Batık problemi olan tırnaklarınızı her gün 15 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Sorununuz çok kısa bir zamanda çözülecektir.

        SARARAN AYAKALRINIZA LİMONLA BAKIM YAPIN

        Ayaklarımda özellikle de topuklarımda sararma oluştu. Beni çok rahatsız eden bu sorunu aşmanın yolu nedir? Nur B./İzmir

        1 kova ılık suya 50 gram limon sirkesi ve 20 gram deniz tuzu karıştırın. Ayaklarınızı bu karışımda 15 dakika bekletip kurulayın. Ardından da limonla ovun. Ayrıca kullandığınız ayak kremini limon suyuyla karıştırıp ayaklarınıza bolca uygulayın. Sonra ayaklarınıza poşet geçirip 15 dakika bekletin. Bu işlemi haftada 1-2 kez uygulamanızı tavsiye ederim.

        KİRPİKLERİNİZİ CEVİZLE BESLEYİN

        Kirpiklerimin dipleri kuruyup pul pul oluyor. Son günlerde çok dökülüyorlar. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım? Beliz K./Antalya

        1 çorba kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığı bademyağı, 1 tatlı kaşığı lanolin, 3 adet ceviz içi ve 3 adet fındığı karıştırıp kısık ateşte eritin. Daha sonra süzüp bir cam şişeye koyun ve donmasını bekleyin. Önce temiz çay suyuyla kirpiklerinizi silin sonra kulak çubuğunu bu kreme batırıp gözünüze kaçırmadan kaşlarınıza ve kirpiklerinize gün aşırı sürün.

        ÇATLAKLARIN İLACI HAVUÇ

        Karnımda hamilelik dönemimden kalma çatlaklar var. Bu çatlakları tedavi edecek bir formülünüz var mı? Yasemin N./Ankara

        Eşit miktarda havuç yağı, fındık yağı, bademyağı ve limon suyunu karıştırıp her gün cildinize sürün. Oluşan ve yerleşen çatlakların tamamen yok olması çok zordur ancak bu karışım çatlaklarınızın hissedilir derecede azalmasını sağlayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ