Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türkiye’de ilk kez bu kalpten takıldı

        Yapay kalp cihazı Heartmate 3, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla Gülistan Özlük’e takıldı

        Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Horasanlı Köyü’nde yaşayan 60 yaşındaki Gülistan Özlük’e Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda kalp nakli yapılması gerektiği kararlaştırıldı. Ev kadını Özlük’ün nakil bekleyecek süresi olmadığı için Türkiye’de ilk defa kullanılan yapay kalp cihazı Heartmate 3 takıldı. Nakli, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof. Dr. Sanem Nalbantgil ve Doç. Dr. Çağatay Engin gerçekleştirdi.

        YAPAY KALP NAKLİNDE TÜRKİYE LİDERİ

        Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Özbaran, “Dünyada da yeni yeni kullanılmaya başlayan yapay kalp cihazı Heartmate 3, Türkiye’de ilk defa bu ameliyatta kullanıldı. Hastamızın durumu gayet iyi. Ege Üniversitesi yapay kalp naklinde Türkiye’de lider, Avrupa’da üçüncü, dünyada ilk 10’un içerisinde” dedi.

        HEP YAŞAYAN VAR

        Ege Üniversitesi’nin yapay kalp cihazı konusunda Türkiye’de lider durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Özbaran, “Bu yapay kalplerde kalp naklinin canlısı gibi düşünebiliriz. İhtiyaç olduğu an bulup takabiliyorsunuz. Böylelikle belli bir yaştan sonra hiç nakil yapmadan yaşamını sürdüren insanlar da var” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ