Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Talk pudra kanser yapar mı?

        ABD’de bebek pudrası kullanan bir kadının yumurtalık kanseri nedeniyle hayatını kaybetmesi ile başlayan tartışma sürüyor.

        Uzmanlar, pişik sorununu engellemek için kullanılan pudranın özellikle anneye zararı olduğunu ifade ederken, alınacak her ürünün içeriğine dikkat edilmesi, kimyasal içerikli ürünlerin ise asla tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

        Bebek pudrasının içindeki partiküllerin akciğere tutunup enfeksiyonlara neden olabileceğini anımsatan Fatih Toker, bilgilendirmede bulundu.

        PUDRADAKİ TEHLİKE BEBEK SEKTÖRÜNÜ ALARMA GEÇİRDİ

        ABD’de bebek pudrası kullanan bir kadının yumurtalık kanseri nedeniyle hayatını kaybetmesi ile başlayan tartışma sürüyor. Uzmanlar, pişik sorununu engellemek için kullanılan pudranın özellikle anneye zararı olduğunu ifade ederken, alınacak her ürünün içeriğine dikkat edilmesi, kimyasal içerikli ürünlerin ise asla tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

        Bebek pudrasının içindeki partiküllerin akciğere tutunup enfeksiyonlara neden olabileceğini anımsatan Toker, bu durumun çok ciddi sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

        ÇOK CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR!

        Son örneğinin ABD’de yaşandığını vurgulayan Toker, “Söz konusu pudralar, bebeklerin pişik sorununun önüne geçmek için kullanılır. Ancak çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini de ne yazık ki yaşanan son olayla gördük. Aslında pudra sanıldığı kadar etkisi olan bir ürün değil. Hatta bebeğin hassas cildine de zararı var. Çünkü pudranın suyu çekme özelliği, ciltteki nemi de hapsederek pişiği artırır.

        Toker, bebek ve çocuklar için satın alınacak her ürünün içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

        “Masum gibi görünse de her ürünün bebeklerin hassas cildine olduğu kadar, anne-babalara da olumsuz etkileri olabilir. Bu yüzden de özellikle ürünlerin içeriğinin çok detaylı incelenmesi gerekmekte. Özellikle kokusuz, renksiz ürünlerin tercih edilmesi çok daha iyi olur. Ailelerin pişik de olsa bebekleriyle ilgili her sorunda önce doktorlarına danışmaları, daha sonra sağlıklı ürün kullanımına yönelmelerini öneriyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ