Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sinek ısırığı yüzünden 20 yıldır fil hastalığıyla yaşıyor

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Güney Amerika'da yaşayan bir adam öyle korkunç bir şeyle karşı karşıya kaldı ki... 20 yıl önce bir sivrisinek tarafından ısırılan talihsiz adamın adeta hayatı karardı.

        Daily Mail'in haberine göre; 20 yıl önce bir sinek tarafından ısırılan adam bir parazit enfeksiyonu ile enfekte oldu ve ardından fil hastalığı gelişti. Enfeksiyonla karşılaştığından beri sol bacağı şişen adamın bacağı bir fil ayağı görüntüsüne sahip.

        Uzmanlar parazit tarafından enfekte olan insanların çoğunda herhangi bir belirti meydana çıkmasa da hastalığın genellikle bir bacak ya da genital bölgede aşırı şişme ile karakterize olduğunu söyledi. Enfekte olan kişi dış belirti göstermese de enfeksiyon böbreklere ve lenf bezlerine de zarar verebiliyor. Ayrıca bu hastalık ihmal edilen bir tropik hastalık olarak kabul ediliyor.

        Raimundo isimli adam şu anda Brezilya'nın Sao Jose Rio kentinde hastalığı nedeniyle tedavi görüyor.

        Hastalığından kurtulmak için yardım isteyen adamın tedavinin ardından bacağındaki şişliğin azaldığı belirtildi ama uzmanlar bacağının normale dönmesi için gidecek çok yolunun olduğunu açıkladı.

        Uzmanlar fil hastalığını kontrol altına almanın zor olduğunu belirterek, fil hastalığına sebep olan enfeksiyonun en çok Afrika, Orta ve Güney Amerika, Güney Asya ve Pasifik Adaları'nda olduğunu söyledi. Hastalığın önlenmesi açısından, uzun süreli seyahat edeceklerin ya da insani yardım çalışanlarının büyük risk altında olduğu ve bu yüzden böcek kovucu ilaç kullanmaları gerektiği vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ