Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Evde alkali su nasıl yapılır? Alkali su diyeti nedir? İşte alkali su faydaları!

        Alkali su, pH değeri normal suya göre daha fazla olan ve vücutta fazladan oluşan ya da biriken zararlı asitlerin vücuttan atılma işlemini hızlandıran yüksek PH'lı sudur. Peki alkali su nasıl yapılır?İşte alkali su hakkında tüm detaylar...

        Sağlıklı bir insan vücudunda, kandaki pH değerinin 7.4 olması gerekmektedir. Bağışıklık sisteminin en önemli öğelerinden olan pH değeri bazı insanlarda düşük seviyede olur ve genelde sindirim sorunları yaşanır.

        Alkali su da kandaki pH değerini sağlıklı bir seviyeye yükseltmek için, vücutta oluşan fazla asitleri etkisiz hale getirmek için ve vücuttan dışarı atmak için içilmesi tavsiye edilen su türüdür.

        REKLAM

        EVDE ALKALİ SU NASIL YAPILIR?

        Alkali su, evde çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. 2 litrelik bir su şişesine 1 yemek kaşığı karbonat dökülüp karıştırıldığında suyun pH değeri artar ve alkali su haline dönüşür.

        Ne kadar içilmesi gerektiği doktorlar tarafından belirlenir ve doktor gözetiminde 2 litrelik alkali su gün boyu içilir.

        ALKALİ SU FAYDALARI NELERDİR?

        Alkali su, yüzey gerilimi az olan bir su türü olduğundan dolayı vücut tarafından daha kolay emilir ve vücuttaki hücrelerde bulunan sıvı seviyesini ideal seviyeye getirir. Cildin kuru olması, sindirim sorunları ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarını önleyen alkali su sayesinde vücut daha zinde olur.

        Vücuttaki asit dengesi diyabet hastalığı, obezite, böbrek taşı sorunu, kalp rahatsızlıkları, kemik erimesi ve dengesiz tansiyon seviyesi gibi hastalıklardan dolayı değişkenlik gösterir. Bu nedenle alkali su genelde bu rahatsızlıkları yaşayan kişilere tavsiye edilir.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ