Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kısırlık Dünyanın tanıdığı Türk doktorlar
        1

        'YÜZYILIN SİNİR CERRAHI' ÜNVANI

        Tıp dünyasına kazandırdıkları buluşlarla Türk doktorlar Türkiye'nin gururu oldu. Yaptıkları zorlu ameliyatlar, aldıkları prestijli ödüller, yayınladıkları makalelerle Türkiye'nin ismini üst sıralara taşıdı. Yüz nakli, kanser, beyin cerrahi, kalp ve damar hastalıkları alanında bir çok ilki gerçekleştirdi. Prof. Dr. Gazi Yaşargil 'Yüzyılın sinir cerrahı' unvanıyla ilk öncülerden oldu. Onu yeni nesil isimler takip etti.

        2

        2,5 MİLYON DOLAR DESTEK

        Ölü beyin hücrelerinin florasanla görülmesini sağlayarak, ALS ve diğer tüm sinir hücre hastalıkları için önemli bir buluşa imza atan Prof. Dr. Hande Özdinler, Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından 2,5 milyon dolarlık rekor destekleme ödülünü kazandı.

        3

        KADAVRADAN İLK RAHİM NAKLİ

        Prof.Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin ilk tam yüz naklini, ilk çift kol naklini ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştirdi. Özkan, 2002 PSEF Plastic Surgery Educational Foundation Scientific Essay Contest Junior Basic Science Ödülü'nü ve 2007 yılında da Akdeniz Üniversitesi Teşvik Ödülü'nü aldı.

        4

        BEYİN HÜCRELERİNİN ÖLÜMÜNÜ ENGELLEDİ


        Dr. Murat Digiçaylıoğlu, beyin kanaması geçiren bir kişinin beyin hücrelerinin ölmesini önleyen bir tedavi yöntemi buldu. Buluşu Amerikan Naturel Dergisi'nde yayımlandı.

        5

        KALP KRİZİNİ HABER VEREN ÇİP GELİŞTİRDİ


        Robot ile gerçekleştirdiği kalp ameliyatları sonrası dünyada "Altın Neşter" lakabıyla anılan Prof. Dr. Tayfun Aybek, kalp krizini önceden haber veren elektronik çip geliştirdi.

        6

        EN BÜYÜK 10 BULUŞTAN BİRİ ONA AİT


        Dünyada "Dahi Türk" olarak tanınan ve Yale Üniversitesi'nde, Beyin Cerrahisi Damar Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü, Türk Amerikan Tıp Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Günel, dünyanın en saygın bilim dergilerinden kabul edilen Science tarafından 2010 yılının en büyük 10 buluşunu yapanlar arasında gösterildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ