Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyeleri anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı Doç. Dr. Onur Balaban ile algoloji (ağrı) uzmanı Dr. Rıdvan Işık, SAÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Keziban Karacanın desteğiyle akut ve kronik diz ağrılarını gidermeye yönelik çalışma yapmaya karar verdi.

Hastaların ameliyat öncesi ve sonrası geçmeyen diz ağrılarını gözlemleyen ekip, yaklaşık iki yıllık araştırma sonucu içeriğini kendilerinin hazırladığı enjeksiyon yöntemi geliştirdi.

Ekibin, önce kadavralarda daha sonra hastalarda denenen yöntemle ilgili olumlu sonuç almasının ardından çalışmalarını ele aldıkları makale, uluslararası "Medicine Journal" dergisinde yayımlandı.

"DİZ AĞRISI OLAN HASTALARA UMUT OLMAYA ÇALIŞTIK"

SEAH Korucuk Kampüsü Başhekim Yardımcısı Emre Uzun, AA muhabirine, Türkiyenin son yıllarda yaptığı atılımlarla tıp alanında literatüre yön veren konuma geldiğini belirterek, hastane bünyesindeki algoloji bölümünün çalışmalarının da bunun somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Geliştirilen yöntem sayesinde diz ağrısı olan hastalara umut olmaya çalıştıklarını dile getiren Uzun, "Nitelikli sağlık hizmeti vermenin yanı sıra yenilikçi yaklaşımlara, inovatif fikirlere de ışık tutmaya çalışıyoruz. Çalışmada emeği geçen ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ