Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ ne kadar, kaç TL oldu? YSK ile 2023 Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak?
        1

        Sandık görevlisi ücreti ve ödeme tarihleri gündemdeki yerini koruyor. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde görev alan sandık görevlilerin gözü "Sandık görevlisi ücretleri ne kadar ve ne zaman yatacak? " sorusuna çevrildi. Türkiye genelinde 81 il ve 973 ilçede kurulan 190 bin 736 sandıktaki görevliler oy dökümü ve oy sayımı gibi işlemlerde bulundu. Sandık görevlisi ücretleri bankalar aracılığıyla yatırılıyor. İşte 2023 sandık görevlisi ücretleri ve ödeme tarihlerine ilişkin merak edilen detaylar...

        2

        2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Sandık görevlilerine ve sandık başkanına verilecek ücret henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL olması bekleniyor.

        3

        2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

        Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

        Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

        4

        MÜŞAHİT NEDİR?

        Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye “gözlemci” veya “müşahit” denmektedir.

        5

        MÜŞAHİTLER PARA ALACAK MI?

        Müşahitlik resmi bir görev değildir ve tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitlere para ödemesi yapılmaz.

        6

        SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

        Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.