Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim Sare'den 'İnsanlık Komedyası'

        Sanatçı Evgenia Sarkissian’ın (Saré) Türkiye'deki ilk kişisel sergisi 10 Eylül'de Galeri 77'de sanat severlerle buluşacak.

        İsmini Balzac’ın ünlü roman serisi İnsanlık Komedyası’ndan alan sergi, sanatçının 2015-2019 yılları arasında ürettiği tablolarından bir seçki sunuyor.

        Eserlerinde rüya ile gerçek arasında gidip gelen, şaşırtıcı ve bir o kadar da cezbedici masalsı bir dünyanın kapılarını aralayarak arka planında herhangi bir beton ve kent manzarasının olmadığı tanımsız ama tamamen şiirsel kompozisyonlar sunan Saré, izleyici olarak bizlerin hazzı için özgürce uçan dizginsiz bir hayal gücünü serbest bırakıyor.

        Resim yapma motivasyonunun resim yapma sürecinden aldığı zevk olduğunu belirten sanatçı, resimlerinde gündelik sıkıntıların gri örtüsünü kaldırıp karakterlerini bunlardan arındırdığını ve onların resimlerinde mutlu bir şekilde hayatlarına devam ettiğini söylüyor.

         Evgenia Sarkissian (Saré)
        Evgenia Sarkissian (Saré)

        Erivan doğumlu, Paris’te yaşayan ve üreten sanatçının eserleri Galeri 77’nin Karaköy’deki mekânında 10 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ