Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Sarılmanın bu etkilerini biliyor musunuz? Duyunca çok şaşıracaksınız!
        1

        KAYGIYI AZALTIR

        Sevidğiniz birisi üzgünse ilk tepkiniz genellikle karşı tarafa sarılmak olur. Bu eylem karşı tarafın üzüntüsünü geçirmese bile stresini azaltır. Dokunma eylemi her iki tarafı da sakinleştirir ve sağlıklı bir ruh haline sokar.

        2

        ÇOCUKLARIN BEYİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNUR

        Sarılmak küçük yaşta çocuklarn güçlü ve sağlıklı bir yapıya sahip olmalarını sağlar. Araştırmalar küçük temasın az olduğu çocuklarda bilişsel gelişim sorunlarının meydana gelebildiğini gösteriyor.

        3

        HAYATTA KALMAK İÇİN GÜNDE DÖRT KERE SARILMAYA İHTİYACIMIZ VAR

        İletişim becerilerinin gelişmesi, güven duygusunun artması ve stresin azalması için sarılmak oldukça önemli. Hatta bazı psikolaglara göre hayatta kalabilmek için günde en az dört kez sarılmalıyız.

        4

        BİR SARILMA YÜZ KELİMEYE BEDEL

        Bazı durumlarda kelimeler yetersiz kalır. Bu gibi durumlarda en iyi cevap sarılmak olabilir. Araştırmalara gçre bir kere sarılmak, yüz kelimeye bedel. Güven duygusunu daha çok hissetirdiği için bu eylem diretk olarak karşı tarafa iletilir ve sağlıklı bir ilişkii temeli oluşturulur.

        5

        SARILMAK TANSİYONU DENGELER

        Sarılmak kardiyovasküler aktiviteyi azalttığı için kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Sarılma üstüne yapılan bir çalışmada birbirlerine dokunan çiftlerin tansiyon seviyelerinin düştüğü tespit edildi.

        6

        AŞK HORMONU SALGILANIR

        Birine sarıldığınızda vücudunuzda oksitosin hormonu salgılanır. Oksitosin aşk hormonu olarak bilir. Doğumdan emzirmeye, cinsellikten bağlanmaya kadar birçok fizyolojiik ve psikolojik olayda bu hormon salgılanır.

        Kaynak: Thefactsite

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ