Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sedef Kabaş ne dedi ve neden tutuklandı? Gazeteci Sedef Kabaş kimdir, kaç yaşında, kimin evli ve nereli?
        1

        Sedef Kabaş, bir süredir gündemin en çok araştırılan kişileri arasında bulunuyor. 51 yaşındaki gazeteci, bir televizyon programında söyledikleri nedeniyle gözaltına alındı. Kabaş, daha sonra tutuklandı. Bu nedenle Sedef Kabaş kimdir, ne dedi ve neden tutuklandı konusuyla ilgili araştırmalar artış gösterdi. Edinilen bilgiye göre, gazeteci Kabaş, Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla tutuklandı. İşte Sedef Kabaş'ın hayat hikayesine ilişkin bilgiler...

        2

        SEDEF KABAŞ KİMDİR?

        Sedef Kabaş (d. 1970; Londra), Türk haber sunucusu, televizyon programcısı, danışman.

        Sedef Kabaş kaç yaşında : 51 yaşında

        Sedef Kabaş nereli : Londra doğumlu

        Sedef Kabaş mesleği nedir : Haber sunucusu, TV programcısı, Danışman

        3

        Londra'da doğan Sedef Kabaş Özel Dost Lisesi ve 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Fulbright Bursu ile okuduğu Boston Üniversitesinde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı.

        Atlanta CNN International'da çalışan ilk Türk gazetecidir. NTV, ATV, TV 8, SKY Türk gibi çeşitli TV kanallarında programlar hazırlamıştır. 90'larda sunduğu Portreler programına: Cem Karaca, Ahmet Kaya, Recep Yazıcıoğlu, Gazanfer Özcan, Cüneyt Arkın, Tarkan, Sakıp Sabancı, Hulki Aktunç, Üzeyir Garih, Hayrettin Karaca, Avni Arbaş, Mümtaz Soysal ve Uğur Dündar gibi birçok farklı alanda ünlü konuklar ağırlamıştır. TRT 2'de Medya Medya isimli programı hazırlayıp sundu. Bir süre uzak kaldığı televizyonlara Halk TV ve Tele 1 kanallarındaki çeşitli programlarda yorumculuk yaparak döndü. Son olarak ise Youtube'da açtığı kişisel kanalında gündeme ilişkin yayınlar yapıyordu.

        4

        Marmara Üniversitesinden iletişim doktorasını aldı. "Almanya'da Türk Döneri" haberi ile 1998 CNN World Report/ En İyi Ekonomi Haberi Ödülü'nü kazandı. Power FM radyosunun kurucu ekibinde yer aldı ve haber bültenlerini hazırlayıp sundu.2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim, Koçluk, Danışmanlık şirketini kurmuştur. Hâlen üst düzey yöneticilere iletişim koçluğu yapmakta, şirketlere iletişim ve medya alanında eğitimler vermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ