Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Selvi Boylum Al Yazmalım oyuncuları kimler, konusu ne? Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi?

        Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi? Selvi Boylum Al Yazmalım filmi oyuncuları kimler? soruları, sık sık sinemaseverler tarafından araştırılıyor. Selvi Boylum Al Yazmalım Yeşilçam'ın kültleşmiş filmleri arasında başı çekiyor. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan Kırmızı Eşarp kitabından uyarlanan filmin özgün müziğini Cahit Berkay bestelemiştir. İşte Selvi Boylum Al Yazmalım'a dair detaylar...

        SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM NEREDE ÇEKİLDİ?

        Selvi Boylum Al Yazmalım filmi şu an il olan Osmaniye'de çekildi. Osmaniye, Selvi Boylum Al Yazmalım'ın çekildiği 1978 yılında Adana'ya bağlı bir ilçeydi.

        SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM OYUNCULARI KİMLER?

        REKLAM

        Yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz'ın oturduğuSelvi Boylum Al Yazmalım filminin oyuncu kadrosunda Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin ve Nurhan Nur yer alıyor.

        SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM KONUSU NEDİR?

        Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas, Asya'yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu 'Arkadaş' olan İlyas'ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder. İlyas başka bir seçenek bırakmamıştır çünkü. Tek oğlu Samet'le kimsesiz kalan çaresiz kadın türlü zorluklar sonrasında Cemşit isimli bir adamla tanışır. İyilik timsali olan Cemşit çaresiz kadın ve oğluna evinin kapılarını açar, kendi ailesiymiş gibi yakın davranır. Yıllarca bu şekilde yaşayan Cemşit ve Asya artık bir aile olmuştur ve Samet Cemşit'e 'baba' demektedir. Her şey böylesine yolunda giderken bir gün İlyas çıkagelir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ