Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema SETEM Emek Ödülü' Yavuz Turgul'un
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ve Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen 'Uluslararası İpek Yolu Film Ödülleri' bu yıl 9'uncu kez gerçekleştirilecek. Törende 'SETEM Emek Ödülü, Yavuz Turgul'a verilecek.

        Arzu Film'le 1975 yılında başlayan sinema macerası boyunca senaryoları ve yönettiği filmlerle sinemaseverlere farklı bir bakış açıları sunan Yavuz Turgul, her filmi merakla beklenen yönetmenler olarak Türk sinemasında yer aldı.

        REKLAM

        Sinema ve reklam piyasasında uzun yıllar çalışan Yavuz Turgul, bu süreçte Türkiye'deki toplumsal değişim süreçlerini gözlemleme fırsatı yakaladı. Turgul, bu gözlemlerini daha sonra senaryolarında ve ürettiği filmlerinde estetik bir bütünlük oluşturarak izleyiciye sundu.

        Senaryosunu yazdığı 'Tosun Paşa', 'Sultan', 'Çiçek Abbas', 'Banker Bilo' ve 'Züğürt Ağa', yönettiği 'Gölge Oyunu', 'Muhsin Bey', 'Eşkıya', 'Gönül Yarası', 'Av Mevsimi' ve 'Yol Ayrımı' filmleri Türk sinemasının kilometre taşları olarak nitelendirildi.

        Yavuz Turgul'a 'SETEM Emek Ödülü', 6 Aralık'ta Atlas 1948 Sineması'nda takdim edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ